INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Raúl visszavonul

InfoRádió / MTI
A Real Madrid és a spanyol válogatott korábbi, a New York Cosmos jelenlegi labdarúgója, Raúl González bejelentette, hogy novemberben visszavonul.

A 38 éves játékos azért éppen a jövő hónapban fejezi be pályafutását, mert akkor ér véget az Észak-Amerikai Labdarúgó Liga (NASL) jelenlegi idénye.

"Amikor aláírtam a Cosmoshoz tavaly decemberben, azt mondtam, majd az idény vége felé meglátom, hogy érzem magam, illetve, hogy szeretnék-e tovább játszani. Most úgy döntöttem, a szezon végén visszavonulok, de addig teljes mértékben az évad minél jobb lezárására összpontosítok, hogy a bajnokság megnyeréséhez segítsem a csapatot. A következő hónapokban fogom eldönteni, mi lesz a következő lépés a karrieremben" - idézi Raúlt amerikai klubjának közleménye.

A spanyol támadó egy ideje tanácsadóként tevékenykedik a Cosmos utánpótlás-akadémiáján, pályafutása lezárását követően minden bizonnyal teljes munkaidőben számítanak rá a fiatalok mellett.

"A foci nagyon sokáig része volt az életemnek, ezért nem volt könnyű meghoznom a döntést, hogy abbahagyom, de azt hiszem, éppen a megfelelő időben vonulok vissza. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki segített a karrierem során" - mondta Raúl.

Az Atlético Madrid akadémiáján nevelkedett csatár 1992-ben igazolt a városi rivális Realhoz, amelynek felnőtt csapatában két évvel később mutatkozott be. A 2010-es távozásáig 741 tétmérkőzésen 323 gólos - ezzel Cristiano Ronaldóval holtversenyben a Real Madrid legeredményesebbjének számító - játékos számos trófeát nyert, közte három Bajnokok Ligáját és hat spanyol bajnoki címet. Később megfordult a német Schalke 04 és a katari al-Szadd együttesénél is. A spanyol válogatottban 1996-ban mutatkozott be, és tíz év alatt 44 gólt szerzett 102 mérkőzésen.

A címlapról ajánljuk