INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Egy boldog labdarúgóedző Magyarországon!

InfoRádió / MTI
Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője egy lapinterjúban azt mondta: legboldogabb időszakát éli azóta, hogy a Hamburger SV trénere volt.

"Végre újra boldog edző vagyok" - jelentette ki a 49 éves német szakember a Kickernek nyilatkozva. Doll elárulta, hogy a török Genclerbirliginél és a szaúdi al-Hilal csapatainál dolgozva néha nem tudott eléggé fókuszálni.

"Mindig, amikor az interneten azt olvastam, hogy szóba került a nevem valamelyik Bundesliga I-es vagy II-es klubnál, ott ültem becsomagolt bőröndökkel" - fogalmazott.

Most azonban már nem attól függ a jó közérzete, hogy kap-e ajánlatot Németországból - tette hozzá.

"Nagyon jól vagyok, szeretem a budapesti mentalitást. És sportszakmai céljaim is vannak" - mondta Thomas Doll, akinek irányításával a Ferencváros 11 forduló után veretlenül, 13 pontos előnnyel vezeti az OTP Bank Liga tabelláját.

A játékosként 18-szoros német válogatott szakember edzői pályafutását a Hamburgban kezdte, 2002-től a tartalékcsapatot irányította, két évvel később vette át az első gárdát, amellyel első szezonjában kiharcolta az Intertotó Kupában való indulást, és meg is nyerte a sorozatot. Ennek köszönhetően a Hamburg indulhatott az UEFA Kupában, amelyben a nyolcaddöntőig jutott.

A 2007/08-as szezonban kinevezték a Borussia Dortmund élére, amelyet a Német Kupa döntőjébe vezetett, majd később a Genclerbirligi és az al-Hilal csapatánál dolgozott. Az FTC vezetőedzői posztjára 2013 decemberében nevezték ki.

A Kicker magazin 2005-ben Dollt választotta az év emberének, ebben a szezonban ugyanis látványos és roppant eredményes, a Bundesligában szinte példátlan fejlődésen ment keresztül keze alatt a Hamburg csapata.

A címlapról ajánljuk