eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin

Nehéz, de megérdemelt győzelem: a pótselejtező már megvan!

A magyar válogatott hátrányból fordítva 2-1-re megverte a feröerieket, s biztosan legalább pótselejtezőt játszhat. S még szebb is lehet a csoportzárás.

Ha győz a magyar labdarúgó-válogatott ma este a feröeriek ellen, már biztosan pótselejtezős. Bernd Storck újoncot avat Bódi Ádám személyében. A három jó formában lévő csatár közül Nemanja Nikolics került be a kezdő tizenegybe.

A német kapitány a védelem összeállításával nem okozott meglepetést, Király Gábor előtt Fiola Attila, Juhász Roland, Guzmics Richard és Kádár Tamás játszik. (Leandro eltiltása miatt nem kerülhetett be a csapatba.) A két védekező középpályás Nagy Ádám és Tőzsér Dániel, aki immár kétszeres apuka, akinek második kislánya a héten született meg. A kapitány Bódi Ádámot is pályára küldi, Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs mellett. Elöl a lengyel bajnokság legjobb játékosa, Nemanja Nikolics kezd. 
Osztrák játékvezető, Schörgenhofer dirigálja a mérkőzést.
Elkezdődött a mérkőzés. 
(Ami a másik két csoportot illeti, a D-ben a grúzok délután 4-0-ra megverték a gibraltáriakat, a németek 0-0-ra állnak Dublinban, a lengyelek pedig a 4. percben vezetést szereztek Skóciában. "Természetesen"  Robert Lewandowski lőtte. A másikban még nem született gól.)
Nikolics hagyott ki helyzetet, Gera labdáját mellé pörgette. 
Juhász Roland eladta a labdát, majd az akció végén nagyon könnyen lefordult róla Jacobsen, aki aztán könnyen kKirály kapujába helyzete a labdát. 0-1. 
Eddig labdabirtoklásban (is) felülmúlnak minket a feröeriek. 
Baldvinsson sárga lapot kapott.
A magyar csapat egyelőre nem találja az ellenszerét a betörömülő védelemnek. 
A kitörő Nagy Ádámot Sonni Ragnar Nattestad remek becsúszással szerelte. 
Bódi Ádám (vélhetően a kapu mellé tartó) labdáját vetődve védte Gunnar Nielsen. 
Az elmúlt percekben fölényben játszik a magyar csapat, helyzet nélkül. 
Gera Zoltán másodszor vágott oda a korábban őt megrúgó Brattestadnak, ő is sárga lapot kapott. 
(Steven Davies révén a görögök hátrányba kerültek Belfastban, vezetnek az északírek.)
Lejátszottunk úgy 40 percet, hogy nem sikerült egyetlen igazi helyzetet kialakítani, Gunnar Nielsennek egyetlen bravúrra sem volt szüksége. S a feröeriek vezetnek. 
Gregersen szabálytalankodott Gerával szemben, sárga lapot kapott. A magyar csak 28 méterről lőhet a kapura. Bele a sorfalba.
Az első félidő legjobb magyar kísérletében Dzsudzsák bevitte a labdát, majd Bódi 12 méteres lövését Nielsen bravúrral védte. 
(Glasgow-ban a skótok egyenlítettek a lengyelek ellen a D-csoport mérkőzésén. Matt Ritchie talált a kapuba.)
Két új játékossal kezdte a második félidőt a magyar csapat, Németh Krisztián és Böde Dániel ált be, Tőzsér Dániel és Bódi Ádám maradt az öltözőben. 
Böde került helyzetbe, de túl közel került a kapushoz. 
(Eldőlni látszik a belfasti meccs, Josh Magennis góljával 2-0-ra vezetnek az északírek a görögök ellen.)
Juhász fejesét védte a feröeri kapus. Egy perccel később megsérült, felrepedt a fejbőre, vérzett. 
(Josh Magennis újabb góljával: Észak-Írország-Görögország 3-0)
(A románok kiegyenlítettek, 1-1 a végeredmény Bukarestben.)
A magyar csapat támad, de a feröeriek hagytak ki egy óriási helyzetet. 
(A lengyelek 2-2-vel mehetnek haza Glasgowból, a németek kikaptak!)
A feröeri középhátvéd és csapatkapitány, Gregersen fellökte a partvonalon kívül a magyar kapusedzőt, Andrusch Józsefet, ezért a bíró kiállította.
(A szerbek 2-0-ra nyertek Albániában, a portugálok 1-0-ra győztek a dánok ellen.)
Vége a mérkőzésnek, nyertünk!

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×