eur:
392.9
usd:
366.98
bux:
66114.18
2024. április 25. csütörtök Márk

A Vasas is elkezdte a bajnokságot

A Vasas férfi vízilabda-csapata még alakulóban van, ha minden játékos bevethető lesz, akkor a tavalyi nyolcadik helynél is előrébb végezhet az együttes - mondta a Vasas vezetőedzője a KSI vendégeként elért 14-8-as győzelem után. Földi László kiemelte, hogy komoly gondot okoz nekik a Komjádi-Császár uszoda felújítása.

"Ez egy értékes győzelem, a játéknak is egy jó részével elégedett voltam, ha ebből tovább tudunk fejlődni, szépen fokozatosan, akkor elérhetjük azt a célt, amit kitűztünk magunk elé. Sok mindenben kell fejlődünk, még mindig nem tudunk kompletten játszani, Steinmetz Ádám sincs még százszázalékos fizikai állapotban a sérülése után, nem játszott a felkészülési tornán sem. Sok a fiatal és a brazil játékosunk a mérkőzés félidejénél érkezett Magyarországra. Van min dolgozni, mindenben javulni kell, ha ki kell emelni valamit: az emberhátrányos védekezésünk nem működött igazán jól, de az irány jó. Az a kérdés, hogy mikorra sikerül összerakni, és utána mennyire lesz stabil vagy hullámzó" - vélekedett a Vasas férfi vízilabda-csapatának vezetőedzője.

Földi László elmondta: "a következő meccs kedden van, a Debrecen ellen, aztán szerdán az OSC-vel és szombaton a Fradival játszunk. Nekünk a Debrecen a helyezések eldöntése tekintetében sokkal inkább rivális, mint a másik kettő, tehát nekünk ez a fontos meccs. Ez lett volna a bajnokság első meccse számunkra, de a Komjádi uszoda bezárása miatt nincs hazai pályánk, a Szőnyi úton pedig csak erre az időpontra kaptunk helyet, így semleges pályán fogunk játszani, nekünk is újdonság lesz, még edzeni sem sikerült. Megpróbálunk mindent megtenni, hogy nyerjünk, mert nagyon fontos lenne a győzelem, de gondolom, ezzel a Debrecen is így lesz."

"A csapatok nagyobb része fedett uszodában játszik, mi nyitottban edzünk, persze van ennek romantikája, szépsége is, igyekszünk megtalálni és pozitívan állni hozzá, de mégiscsak a Komjádiban lenne optimális" - tette hozzá a vezetőedző.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×