INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Kézilabda BL - Visszaléphetnek a sorozattól a nagybányai csapatok

InfoRádió / MTI
A prosport.ro értesülése szerint visszalép a Bajnokok Ligája küzdelmeitől a magyar játékosokat is foglalkoztató román HCM Baia Mare női és férfi kézilabdacsapata.

A román sportoldal idézte az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) csütörtöki közleményét, amelyben szerepel, hogy pénzügyi visszaélések gyanúja miatt 12 helyszínen tartottak házkutatást a városban, és számos dokumentumot lefoglaltak a nagybányai városházán, a klubok székhelyén, illetve több klubalkalmazott lakásán.

Catalin Chereches polgármester ennek hatására bejelentette, hogy az önkormányzat felfüggeszti a csapatok támogatását, ezért azok visszalépnek a Bajnokok Ligájától.

A prosport.ro cikke szerint a vizsgálat célpontja elsősorban éppen a polgármester.

A gyanú szerint az önkormányzat jelentős összegekkel segítette törvénytelenül a klubot, a HCM menedzsmentje ezeket a veszteségek fedezésére használta, és hamis dokumentumokkal igazolta. A közlemény megemlíti, hogy a DNA nyomozását a román hírszerző szolgálat, valamint a megyei csendőrség is segíti.

A nagybányai női csapat játékosa a magyar-román kettős állampolgár Szűcs Gabriella, aki korábban a magyar válogatottban szerepelt, de a közelmúltban bejelentette, hogy a jövőben Romániát fogja képviselni. A helyi férfiegyüttesben kézilabdázik Tatai Péter és Iváncsik Tamás. Csapatuk egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte a Bajnokok Ligája csoportkörét, a nőknél október közepén kezdődnek a küzdelmek.

A címlapról ajánljuk