eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kézilabda BL - Visszaléphetnek a sorozattól a nagybányai csapatok

A prosport.ro értesülése szerint visszalép a Bajnokok Ligája küzdelmeitől a magyar játékosokat is foglalkoztató román HCM Baia Mare női és férfi kézilabdacsapata.

A román sportoldal idézte az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) csütörtöki közleményét, amelyben szerepel, hogy pénzügyi visszaélések gyanúja miatt 12 helyszínen tartottak házkutatást a városban, és számos dokumentumot lefoglaltak a nagybányai városházán, a klubok székhelyén, illetve több klubalkalmazott lakásán.

Catalin Chereches polgármester ennek hatására bejelentette, hogy az önkormányzat felfüggeszti a csapatok támogatását, ezért azok visszalépnek a Bajnokok Ligájától.

A prosport.ro cikke szerint a vizsgálat célpontja elsősorban éppen a polgármester.

A gyanú szerint az önkormányzat jelentős összegekkel segítette törvénytelenül a klubot, a HCM menedzsmentje ezeket a veszteségek fedezésére használta, és hamis dokumentumokkal igazolta. A közlemény megemlíti, hogy a DNA nyomozását a román hírszerző szolgálat, valamint a megyei csendőrség is segíti.

A nagybányai női csapat játékosa a magyar-román kettős állampolgár Szűcs Gabriella, aki korábban a magyar válogatottban szerepelt, de a közelmúltban bejelentette, hogy a jövőben Romániát fogja képviselni. A helyi férfiegyüttesben kézilabdázik Tatai Péter és Iváncsik Tamás. Csapatuk egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte a Bajnokok Ligája csoportkörét, a nőknél október közepén kezdődnek a küzdelmek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×