eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Ezt kívánja Raúl C. Ronaldónak - videó

Cristiano Ronaldo a szerdai, Malmö FF elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzés után elárulta, hogy korábbi csapattársa, Raúl sms-ben gratulált neki pályafutása 500. és 501. - tétmérkőzésen szerzett - góljához, és további háromszáz találatot kívánt.

A Real Madrid az A csoport második fordulójában a portugál játékos duplájával győzött 2-0-ra a svédek otthonában. A hivatalos adatok szerint Ronaldo 501. találata egyben a 323. gól volt, amit - szintén tétmérkőzésen - a Real színeiben szerzett, s ezzel hivatalosan beállította Raúl rekordját. Ronaldo ezt a teljesítményt 308 meccsen érte el, Raúlnak viszont 741 találkozóra volt szüksége hozzá.

A madridi klub korábbi legendás játékosa a gratuláló üzenetében további háromszáz gólt kívánt Ronaldónak, aki az elmúlt hónapokban azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy nem volt hajlandó nyilatkozni a médiában a jövőjéről, pedig több helyen megjelent, hogy visszatérhet előző klubjába, a Manchester Unitedbe. A szerdai BL-mérkőzés után azonban ezzel kapcsolatban is megszólalt.

"A jövőmet Madridban töltöm. Jól érzem magam, itt akarok trófeákat nyerni. De már ezerszer elmondtam, hogy senki nem tudja, mit hoz a jövő. Majd meglátjuk..." - mondta Ronaldo.

Hozzátette: karrierje 500. és 501. góljának nagyon örül, de állítása szerint a svédországi találkozón is csapata győzelme volt számára a legfontosabb.

"Megmondom őszintén, örülök, hogy megdöntöttem a rekordot, és a futballtörténelem legnagyobb klubjának legeredményesebb játékosa lettem. Nagyon büszke vagyok és boldog, ez egy nagy pillanat számomra" - folytatta a portugál sztár, aki minden bizonnyal azért beszél a házi gólcsúcs megdöntéséről, mert egyes források szerint már 324 találatnál jár. A vita tárgyát egy 2010-es gól képezi, amit a Marca című szaklap neki könyvelt el, az UEFA és a spanyol liga ellenben Pepének.

A Malmö FF kapusa, Johan Wiland nem először kapott gólt Ronaldótól, hiszen a Real Madrid támadója már akkor is betalált neki, amikor még a dán FC Köbenhavn hálóját őrizte. A szerda esti dupla után is dicsérte ellenfelét.

"Nagyszerű játékos, aki azt tehet a labdával, amit akar" - mondta Wiland. "Az első gól előtt rengeteg ideje és területe volt. Furcsa érzés, amikor egyedül jön veled szemben, és nem tudod, mire számíthatsz."

A svédek védője, Anton Tinnerholm sokat tett azért, hogy Ronaldo ne szerezhessen még több gólt, de a győztes duplát minden erőfeszítése ellenére sem tudta megakadályozni.

"Már a mérkőzés előtt is beszéltünk róla, hogy nehéz dolgunk lesz. Ronaldo láthatatlan volt, de két gólt így is szerzett. Ez sokat elmond arról, mennyire jó játékos" - mondta Tinnerholm, akinek a portugál világsztár a lefújás után felajánlotta, hogy cseréljenek mezt, de a 24 ezer fős hazai közönség legnagyobb örömére a svéd játékos elutasította a lehetőséget, mondván: számára a Malmö meze a legkedvesebb.

Kilenc Realos labdarúgó Ronaldo 2 góljáért melózik, avagy szép pillanat volt az is, amikor a meccs után a Malmö kapusa és C. Ronaldo őszinte mosollyal összeölelkezett. A svédek kapusa hatalmasakat védett, de azt a bizonyos kettő darab történelmi gólt bekapta:

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×