eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

BL: még soha nem kezdtek ilyen rosszul az angolok!

Vergődnek az angol csapatok a Bajnokok Ligájában. Kedd este az Arsenal és a Chelsea is vereséget szenvedett. Luis Suárez megmentette a Barcelonát. Meglepően jól ment az exszovjet államok képviselőinek. Parádézott a Bayern München.

Az angol sajtó már kongatja a vészharangot. Az Arsenal az Olympiakosz elleni hazai veresége (2-3) után megjegyzi, hogy a 2012-2013-as idény óta (tehát három éve) nem tudott olyan csapat továbblépni a csoportkörből, amelyik elveszítette az első két mérkőzését. Arsène Wenger legénysége pedig most itt tart, miután a két legkönnyebbnek vélt ellenféllel, a Dinamo Zagrebbel és a görögökkel szemben is elbukott.

Megemlítik, hogy az "ágyúsok" még soha nem kezdték ilyen gyengén a csoportszakaszt, s hogy az elmúlt 15 évben (!) mindig továbbléptek a legjobb tizenhat közé. vagy a második csoportkörbe, minden szezonban legkevesebb nyolc mérkőzést játszottak. Most már ehhez bravúr kell, hiszen a két vereség mellett a hátralévő négy találkozóból kétszer a Bayern München lesz az ellenfél. Kedd este hiába játszott jól ismét Theo Walcott és Alexis Sánchez, a védelem, élén Ospina kapussal túl sokat hibázott. 


A Chelsea-nek a védekezése ugyan kevesebb kritikát kapott, mégis tény: José Mourinho együttese is vereséggel folytatta a szereplését. A londoni "kékek" már öt vereségnél tartanak a 2015-2016-os szezonban, ez több mint amennyit a teljes előzőben elszenvedtek. Tizennyolc kapott gólnál járnak szeptember végén - szemben 2014 őszével, amikor december elején került csak tizennyolcadszor Thibault Courtois (vagy Petr Èech) kapujába a labda.

A Premier League címvédője sincsen könnyű helyzetben a továbbjutást illetően, de az első meccsét megnyerte a Maccabi ellen. Ugyanakkor a BL-történelemben először fordult elő, hogy másfél kör, azaz (csak az angolok mérkőzéseit tekintve) hat mérkőzés után a valaha a világ legerősebb bajnokságaként ünnepelt Premier League képviselői egy döntetlennel és öt vereséggel álljanak. Mindegyik képviselőjük legalább egyszer vereséget szenvedett már a főtáblán. 

A nyolcvanadik percben úgy festett, a Barcelona is "angolos eredménnyel" áll majd két forduló után. A Lionel Messit nélkülöző katalánok egy egy kapushiba miatt hátrányba kerültek a Bayer Leverkusen ellen, és sokáig nem tudtak kiegyenlíteni. A brazil Neymar kifejezetten gyengén futballozott, s az argentin világklasszis helyén futballozó Sandro Ramírez sem tudott sokat a játékhoz tenni.

A hajrában fordult a kocka, Luis Suárez lövése után a néhány perccel korábban beállt Sergi Roberto, majd nem sokkal később az uruguayi is bevette Bernd Leno kapuját. A katalánok nyertek, de nem volt felhőtlen az örömük, Rafinha és Messi után ezúttal Andrés Iniesta sérült meg, a barcelonai Sport szerint legalább egyhónapos kihagyás vár rá. 


Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×