eur:
397.4
usd:
355.79
bux:
74580.31
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Magyar-román - Öt gyanúsítottat gyorsított eljárásban bíróság elé állítanak

Gyorsított eljárásban öt embert állítanak hétfőn bíróság elé a péntek este megrendezett Magyarország-Románia válogatott labdarúgó mérkőzést biztosító rendőrök elleni támadásokkal összefüggésben - közölte a fővárosi főügyész vasárnap.

Ibolya Tibor a közleményében azt írta, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség tizenkét embert hallgatott ki csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. Az őrizetbe vett gyanúsítottak közül hét ember előzetes letartóztatásnak elrendelését indítványozza az ügyészség. A kényszerintézkedésekről ugyancsak hétfőn dönt a bíróság.

A főügyész közleményéből az is kiderül, hogy harmincháromra nőtt az intézkedés során megsérült rendőrök száma, közülük többet kórházban ápolnak.

Címlapról ajánljuk
Csak akkor lehet koalícióképes a Szabadságpárt, ha az elnök kimarad
szakértő az osztrák választás után

Csak akkor lehet koalícióképes a Szabadságpárt, ha az elnök kimarad

A 2019-es választások eredményéhez képest a Szabadságpárt rekordot ért el, hiszen 13 százalékkal tudta növelni szavazatainak arányát. A jelenlegi kormánypárt, a Néppárt ugyanakkor 12 százalékot vesztett. A kérdés viszont az, hogy miként lehet ezekből a számokból alkuerőt, koalíciót felépíteni, és ha ezt a kérdést tesszük fel, akkor már több probléma merül föl - értékelte Kiss J. László, a Corvinus Egyetem tanára a vasárnapi osztrák választás eredményét az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×