eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Vb-2014 - Pogba a franciák hőse

Paul Pogbát ünnepli a francia labdarúgó-válogatott a Nigéria ellen 2-0-ra megnyert nyolcaddöntő után a brazíliai világbajnokságon.

A találkozó első gólját szerző középpályást választották a mérkőzés legjobbjának. A 21 éves játékos azonban a csapat egységes, jó teljesítményét emelte ki:

"Én kaptam a díjat, de az elismerés mindenkié" - mondta Pogba, aki hangsúlyozta, fantasztikus érzés, hogy egy egész ország állt mögöttük: "Ez az egyik legemlékezetesebb pillanat az életemben."

A francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps is méltatta a középpályást:

"Ma ismét bizonyította, hogy kiváló játékos, és nagy lehetőségek rejlenek még benne" - dicsérte a 45 éves szakember a Juventus középpályását, aki 15. válogatott mérkőzésén harmadik gólját szerezte.

Az öngólos Joseph Yobo, a nigériai válogatott csapatkapitánya a találkozó után bejelentette visszavonulását. A hátvéd a mérkőzés 91. percében ért bele szerencsétlenül a labdába saját kapuja előtt, ez volt az ötödik öngól a tornán.

"Egészen máshogy szerettem volna befejezni" - jelentette be szomorúan a visszavonulását Yobo. A 33 éves védő - aki a 2002-es és 2010-es vb-n is szerepelt - a franciák ellen 100. alkalommal lépett pályára a Szuper Sasoknak becézett együttesben.

A szövetségi kapitány, Stephen Keshi is elbúcsúzott a nigériai válogatottól:

"Megtiszteltetés volt ezt a csapatot vezetni, minden pillanatot élveztem" - olvasható az 52 esztendős szakember nyilatkozata a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján.

Nigéria 1994 és 1998 után jutott túl ismét a csoportkörön, ám a legjobb nyolc közé ezúttal sem jutott el.

Franciaország Németországgal találkozik a pénteki negyeddöntőben.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×