eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kemény Dénes: a németeknek nagy mákja volt

A nyolcaddöntőben az eddig továbbjutott csapatok többsége nem játszott igazán jól - mondta Kemény Dénes mesteredző. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádióban folyamatosan értékeli a brazíliai labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit.

- Ma véget ért a világbajnokságon a kieséses szakasz első köre. Az eddigiek alapján hogyan látja, mennyire sikerült a végső győzelemre is esélyes csapatok formaidőzítése?

- Át kell értékelnem az álláspontomat: nem jósoltam korábban szép jövőt az európai csapatoknak, de ahogy nézzük a mai esti párosítást, akár a csapatok fele is európai lehet a legjobb nyolc között.

Azt gondolom, hogy akik eddig bejutottak, még nem játszottak különösebben jól, kivéve talán Costa Ricát, úgyhogy ha ezek után jön a jó játék, akkor kétségtelenül jól időzítették a formájukat.

- Tegnap a németek és a franciák is elég sok helyzetet kihagytak. Ez mennyire tudható be Ön szerint a koncentrálás hiányának, illetve mennyire a kapusok érdeme?

Nagyon hosszú egy ilyen világverseny. Aki itt bejut a legjobb négybe, az hét mérkőzést játszik, úgyhogy az törvényszerű, hogy vannak rossz napjaik is. Jól jár, aki ezt letudja egy győztes nyolcaddöntőn, mert később már könyörtelennek kell lenniük.

Ami a legérdekesebb a tegnapi napon, hogy az algériai válogatott, betartva vallási kötelezettségét, étlen-szomjan volt tegnap egész nap a meccs kezdetéig. Úgyhogy szerintem a németek elegánsan szólva is nagyon mákosak voltak velük.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×