eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Holland, Van Gaal kiválasztottja a hollandok ellen

Tudja-e folytatni a holland válogatott a spanyolok elleni produkcióját? Ez a mai első mérkőzés egyik legfőbb kérdése. Az Oranje az ausztrálokkal találkozik (magyar idő szerint) este hat órától, Porto Alegrében.

Louis van Gaal együttese az első körben hátrányból fordítva győzte le a regnáló világ- és Európa-bajnokot, öt gólt is szerezve. Az Oranjét azonnal sokan a torna topfavoritjai közé emelték, sőt maga a meccs egyik hőse, Robin van Persie is kiemelte, hogy csapatának ott a helye. Van Persie a legutóbbi kilenc válogatott mérkőzésén tíz, Arjen Robben a legutóbbi heten hét gólt szerzett.

Ha a spanyolok elleni teljesítményből indulunk ki, nem lehet kétséges az újabb győzelem, amely szinte biztosan a továbbjutást jelentené. Ugyanakkor ebben a csoportban különösen fontos az első hely megszerzése, várhatóan így tudja elkerülni a nyolcaddöntőbe került alakulat a rendező brazilokat.

A számok között kutatva: a holland válogatott veretlen a legutóbbi 11 vb-csoportmeccsén (8 győzelem, 3 döntetlen), legutóbb az Egyesült Államokban, Orlandóban, a belgáktól kapott ki, de akkor is továbbjutott. Az ausztrálok ellenben csak kettőt nyertek meg a legutóbbi 11 vb-meccsükből - persze, most a döntetlen is csodának számítana.

Érdemes ugyanakkor kiemelni legjobb játékosukat, Tim Cahillt, aki bevette az első körben a chileiek hálóját. Cahll az ausztrál futballtörténelem első játékosa, aki három világbajnokságon is szerzett gólt. (S hogy ez mekkora szó, arra példa: a kétszer is világbajnoki ezüstérmet nyert magyar futball történetében nincs olyan játékos, aki három tornán is a kapuba talált volna.) Cahill, aki eddig négy gólt szerzett, s egy gólpasszt adott a vb-ken, az ausztrálok vb-góljainak 56 százalékának tevékeny részese volt.

Ange Postecoglou, az ausztrál csapat szövetségi kapitánya egyetlen játékosáról kénytelen lemondani: Ivan Franjic megsérült az első találkozón. Louis van Gaalnak nincs oka nagy változtatásra, de, mint hírlik, tervezi visszaállni a hagyományos 4-3-3-as hadrendre, annak ellenére, hogy a spanyolok ellen az 5-3-2 hozott diadalt. Ez a gyakorlatban azt (is) jelentheti, hogy Joanthan De Guzman helyett Jermaine Lens kerülhet a kezdő tizenegybe.

A két válogatott korábban még soha nem játszott egymás ellen világbajnoki mérkőzést. Az ausztrál keret két játékosa, Tommay Oar (Utrecht) és Jason Davidson (Heracles) holland klub tagja. James Holland (nomen est omen) 2009 és 2012 között az AZ, illetve kölcsönjátékosként a rotterdami Sparta játékosa volt. Noha az AZ-ben nem került be az első csapatba, érdekes, hogy Louis van Gaal, a mostani holland szövetségi kapitány volt az alkmaariak edzője, amikor az akkor 19 éves srácot a klub leszerződtette. 

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 19:53
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×