eur:
389.02
usd:
361.27
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Alakul az új Barça: Higuaín érkezik, Xavi Katarba megy?

A világbajnokság alatt is folyamatosan születnek a következő szezont érintő átigazolási hírek. Tegnap még a Napoli cáfolta, hogy Gonzalo Higuaínt elengedné a Barcelonához, ma már a spanyol lapok tényként kezelik az átigazolást. Mint ahogy azt is, hogy Xavi Katarba szerződik.

A Marca a legaktívabb a hír szellőztetésében, a legnagyobb példányszámú spanyol sportnapilap szerint a bosnyákok elleni találkozón csereként pályára lépett argentin csatár 40 millió euró ellenében a Napolitól a Barcelonához igazol.

Így azon kevés játékos egyike lesz, aki pályafutása során mindként spanyol sztáregyüttesben megfordult - ilyen egyébként leendő edzője, Luís Enrique is. A Marca úgy fogalmazott, Higuaín egy lépésre a Barcelonától. A lap azt is tudni véli, hogy Luis Enrique mindenképpen szeretne egy igazi "kilencest" a csapatába, s kívánságlistája élén "Pipita", azaz Gonzalo Higuaín neve ékeskedik.

A barcelonai Sport egyelőre három lehetséges csatárerősítésről beszél, Higuaíné mellett Agüero és a német (most sérült) Marco Reus neve is szerepel. A katalán lap emlékeztetett arra, hogy a Napoli egyelőre "minden alapot nélkülözőnek" nevezte Higuaín átigazolási hírét - de hát ez így szokott lenni általában.

Érdekes talán, hogy bár Reus három hónapig nem játszhat, a sport.es-en voksolók 72 százaléka szerint ő lenne a trióból a legjobb megoldás. 

Egyre biztosabb Xavi távozása, akinek sokat esett az ázsiója a szurkolók körében az elmúlt időszakban. Érdekes, hogy a marca olvasói két cserét látnának fontosnak a chileiek elleni találkozó előtt, Piqué és Xavi helyett Javi Martínezt és Kokét szeretnék a csapatba. A katalán középpályásnak a katari el-Szaddtól van ajánlata, a barcelonai Sport szerint akkor jelentik be az átigazolást, ha a spanyol válogatott befejezte a vb-szereplését. A barcelonai Sport internetes szavazóinak 69 százaléka szerint erre a még a nyolcaddöntők kezdete előtt sor kerül...

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×