eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Európai vélemények a Real Madrid győzelméről - videó

A szombati, Real Madrid-Atlético Madrid (4-1) labdarúgó Bajnokok Liga-döntő nemzetközi sajtóvisszhangja:

Spanyolország:

Marca:
"A tizedik! A gondviselés rábólintott Sergio Ramos 93. perces fejesére, amely összetörte az Atleticót, és megnyitotta a Real számára a mennyország kapuját."

La Vanguardia:
"A heyseli boszorkányok Lisszabonban újra feltűntek. Ahogy 1974-ben a Bayern München ellen, úgy most is pechje volt az Atléticónak, amely a szomorú vég után lemaradt a trófeáról."

El Mundo:
"Hősök Lisszabonban. Sergio Ramos testesíti meg a legjobban az "örök madridit", aki még akkor is lélegzik, amikor a többiek már meghaltak. A tizedik az ő lelki békéje."

As:
"A pozitív hozzáállás meghozta a Real számára a tizediket."

Mundo Deportivo:
"A Real Madrid nagyszerű stílusban mentette meg a szezonját."

Olaszország:

Gazzetta dello Sport:
"A Real delíriumban. Carletto felemelhette a tizediket. Az Atlético elbukott a célvonalon. Fejben dőlt el a királyiak feltámadása."

Corriere dello Sport:
"Hihetetlen feltámadás. A Real tizedik BEK/BL-címe. Ancelotti harmadik diadala, ő Európa királya."

Tuttosport:
"Ancelotti az utolsó percben diadalmaskodott. A Real hosszabbításban váltotta valóra a tizedik trófeáról szőtt álmait. De micsoda idegeskedés Casillas hibája után."

Corriere della Sera:
"Ennek így kellett lennie. Hihetetlen módon jött az egyenlítő gól a ráadás harmadik percében. Micsoda keserűség az Atléticónak, amely szinte már fogta a trófeát."

La Stampa:
"A Real elhódította a Bajnokok Ligája-trófeát, Ancelotti rekordja. Az Atlético hosszabbításban maradt alul."

Hollandia:

De Telegraaf:
"A 100 milliós játékosoknak köszönhetően a királyiak a spanyol király jelenlétében tizedik diadalukat aratták a legrangosabb európai kupasorozatban."

Algemeen Dagblad:
"Megvan a tizedik a Realnak, amely történelmi csatát nyert az Atlético ellen."

Ausztria:

Kurier:
"A királyiak diadala a munkások felett."

KronenZeitung:
"A hosszabbításban királyi."

Die Presse:
"A tizediket ünnepli a Real Madrid."

Németország:

Bild:
"Bajnokok Ligája őrület! A Real későn jött, de erőszakosan, és 4-1-re megverte az Atléticót."

Abendzeitung:
"A Real drámai fináléban harcolta ki a tizediket. Az Atlético elleni városi csata legnagyobb hősei azonban nem a visszatérő Khedira vagy a szupersztár Cristiano Ronaldo voltak."Hajnalig tartó Real-ünneplés a madridi Cibeles téren

Vasárnap hajnalig ünnepelték a szurkolók és a Real Madrid játékosai a madridi Cibeles téren azt, hogy a királyi gárda szombaton este ismét elhódította a labdarúgó Bajnokok Ligája győztesének járó trófeát.

A buli csúcspontja az volt, amikor a lisszaboni finálé hőse, az egyenlítő gólt szerző Sergio Ramos felkötötte a klubsálat Cibeles istennő szobrára.

Bajnokok! - skandálta a több ezres tömeg.

Már röviddel a lefújás után megtelt a spanyol főváros központjában található tér, amely arról is nevezetes, hogy a Real Madrid játékosai minden alkalommal, amikor kupát nyernek, ide jönnek ki találkozni a szurkolóikkal. A futballisták hajnali hatkor érkeztek meg: a hazafelé vezető rövid repülőút után egyből a Bernabéu Stadionba vitték őket, s onnan egy nyitott tetejű busszal gurultak a szökőkúthoz.

"Itt az istenünk, Sergio Ramos" - ünnepelték a játékost a drukkerek, miközben a csapat megérkezett és felmutatta a trófeát.

"Mindenkinek köszönjük, aki Lisszabonban és Madridban biztatott bennünket. Sergio gólját ti szereztétek mindannyian. Óriásiak vagytok!" - mondta a téren felállított színpadról a Real csapatkapitánya, Iker Casillas.

A fináléban az Atlético Madrid a 36. percben az uruguayi Diego Godín fejesével vezetést szerzett, és ezt egészen a 93. percig őrizte is. Ekkor egy szögletre érkezett Sergio Ramos, és kiharcolta csapatának a hosszabbítást, a ráadásban aztán a teljesen elfáradó Atléticót felőrölte a Real: 110. percben Gareth Bale fejelt a kapuba, a 118. percben Marcelo lőtt a hálóba, a 120. percben pedig Cristiano Ronaldo büntetőből állította be a végeredményt.

A Real Madrid tizenkét év után, története során tizedik alkalommal hódította el a legrangosabb európai futballtrófeát.

A BL-diadalt hivatalosan vasárnap este ünneplik majd meg a Bernabéu Stadionban.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×