eur:
389.72
usd:
365.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

MTK: új tulajdonos a klubnál

Új tulajdonos vásárolta meg a labdarúgó NB I-ben szereplő MTK-t - számolt be róla a klub hivatalos honlapja. Garami József szakmai igazgató szerződését egy évvel meghosszabbították, Torghelle Sándor pedig a szezon végéig elkötelezte magát a csapathoz.

A klub a honlapján közölte: "hónapokon át tartó tárgyalássorozat eredményeképpen az MTK labdarúgó csapatát működtető MTK Budapest Labdarúgó Zártkörűen Működő Részvénytársaság valamennyi, a társaság által kibocsátott, összesen 749.030.000 forint névértékű részvényét megvásárolta, illetve megvásárlására előszerződést kötött a magyar befektetők által létrehozott Blue & White Befektetői Csoport.

A Blue & White Investment Zrt.-t megalapító befektetők évtizedes üzleti, egyebek mellett sportpiaci befektetési tapasztalattal és jelentős tőkeerővel rendelkeznek - utalt rá a klub.

A közlemény szerint az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. új tulajdonosa a magyar labdarúgás sportgazdasági mutatóihoz mérten nagy összegű befektetéssel kívánja biztosítani a Zrt. működéséhez szükséges biztos anyagi feltételeket, valamint a társaság hosszú távú fejlesztési stratégiájának megvalósításához szükséges forrásokat.

Az új tulajdonos alapvető célja a tájékoztatás szerint a klub hagyományaihoz méltó eredményesség eléréséhez szükséges feltételek biztosítása. Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. új tulajdonosa építeni kíván az MTK évszázados hagyományaira, a labdarúgó klub iskolateremtő és kiemelkedően eredményes utánpótlás nevelő munkájára, valamint a sportvállalkozás eddigi üzleti tapasztalataira és sikereire.

Az is bejelentették, hogy az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. új tulajdonosának döntése alapján a labdarúgó csapat szakmai munkáját Garami József mesteredző, szakmai igazgató irányítja, akinek a 2014. június 30.-ig szóló szerződését 2015. június 30.-ig meghosszabbították. A társaság eddigi vezérigazgató-klubigazgatója, Domonyai Laszló látja el a klubigazgatói feladatokat. Domonyai László megbízatását az új tulajdonos 2015. június 30.-ig meghosszabbította.

Az új tulajdonos döntése alapján Putics István lett a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese, Somogyi János az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

A társaság részvényeinek adásvételével kapcsolatos egyéb kérdések a gazdasági életben ilyenkor szokás módon üzleti titkot képeznek - jelezte a klub.

A klub azt is közölte: Torghelle Sándor aláírt a klubhoz. A 31 esztendős támadó a szezon végéig kötelezte el magát Garami József csapatához.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök 20:30-kor tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×