eur:
390.17
usd:
365.37
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ma 45 éves Michael Schumacher

Csendes ünnepséget szervez a Ferrari Michael Schumacher hétszeres Forma-1-es világbajnoknak, aki vasárnap szenvedett súlyos síbalesetet a francia Alpokban és azóta kritikus az állapota.

Hatodik napját tölti a grenoble-i klinikán élet és halál között a rendkívül súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher. Ez a nap egyben a Forma-1 koronázatlan királyának 45. születésnapja.

A korábbi hétszeres világbajnokot vasárnap érte baleset Méribelnél, ahol eredetileg születésnapját ünnepelte volna családjával és barátaival. Az ünneplés elmarad, a család, a barátok és szinte az egész világ a rendkívüli sportember felépüléséért szurkol.

Az egyetemi klinika orvosai és Sabine Kehm, Schumacher menedzsere csütörtökön nem adtak újabb tájékoztatást állapotáról. Mindez azt valószínűsíti, hogy a mesterséges kómában tartott korábbi versenyző állapotában egyelőre semmilyen változás nem történt. A menedzser korábban azt közölte: a kezelőorvosok csak akkor tesznek újabb bejelentést, ha "valamilyen döntő változás" áll be a beteg állapotában.

Csütörtökön este a család újabb köszönetet mondott azoknak, akik napok óta aggódnak Michael Schumacherért. "Köszönetet szeretnénk mondani az egész világon mindazoknak, akik a baleset után megajándékoztak bennünket rokonszenvükkel és Michael felépülésével kapcsolatos jókívánságaikkal" - szögezte le a közlemény, amely hangsúlyozta, hogy a családnak ez nagy támogatást jelent.

A korábbi világbajnok honlapján megjelent állásfoglalás hangsúlyozta azt is: "valamennyien tudjuk, hogy Michael igazi harcos, aki soha nem adja fel."

A Ferrari istálló hivatalos Facebook-oldalán hirdette meg, hogy minden rajongót pirosba öltözve várnak a grenoble-i kórház elé, ezzel is támogatva a 45. születésnapját pénteken "ünneplő" pilótát.

Schumacher keddre virradóra újabb műtéten esett át, melynek során egy vérömlenyt távolítottak el az agyából. Orvosai ezután arról számoltak be, állapota kissé javult, de továbbra is válságos.

Schumachert továbbra is mesterséges kómában tartják. Orvosai azon igyekeznek, hogy csökkentsék az agyában keletkezett duzzanatot és a testhőmérsékletét 34-35 Celsius-fok alá szorítsák le.

Michael Schumacher vasárnap szenvedett síbalesetet Méribelnél. Két kijelölt sípálya között siklott le, amikor elesett, és feje egy sziklának csapódott. Előbb egy moutiers-i, onnan pedig még ugyanaznap egy grenoble-i kórházba szállították - ekkor már kómában volt -, s ott életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A Bild című német napilap arról írt, hogy Schumacher bukósisakja az ütés erejétől eltörött. Az orvosi stáb szerint sisak nélkül valószínűleg nem élte volna túl a balesetet.

A Forma-1 történetének legeredményesebb versenyzője tavalyelőtt vonult vissza. A feleségével és két gyerekével Svájcban élő Schumacher pályafutása során 91 futamon diadalmaskodott, vb-címeit a Benettonnal és a Ferrarival nyerte.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×