eur:
391.09
usd:
366.62
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Új pálya

A magyar labdarúgás népszerűsítése érdekében a futball minden szereplőjének jól kell teljesítenie, így nem csak a szövetségnek, hanem a labdarúgóknak is - mondta az InfoRádiónak az MLSZ új szóvivője. Sipos Jenő hozzátette: eladhatóbbá kell tenni a ma már iparágnak számító sportágat.

Az ember életében eljön az a pillanat, amikor választania kell - magyarázta személyes motivációját az új szóvivő. Sipos Jenő - mint mondta - annak idején labdarúgóként került a VPOP - hez, a Pénzügyőr csapatában játszott több mint háromszáz mérkőzésen, később a testületnél maradt dolgozni. Tizenöt éven át volt a Vám-és Pénzügyőrség szóvivője, de - szavai szerint - megérett az idő a váltásra.

Sipos Jenő reméli, hogy az MLSZ szóvivőjeként hozzá tud járulni ahhoz, hogy "eredményes és szép jövő előtt álljon a labdarúgás. "Elmondása szerint, már az első napokban azt tapasztalta, hogy a "székházban nagyon elhivatott emberek dolgoznak, akiknek az a céljuk, hogy minél hamarabb, egyre színvonalasabb mérkőzéseket láthasson közönség, akár az utánpótlás szintjén, akár a női futballban, de az élvonalban és a válogatott részéről is."

Sipos Jenő úgy véli, a labdarúgás önmagában népszerű, nemcsak Magyarországon, hanem szerte a világon, jóval túlmutat azon, amit egy sportág jelent, sokkal inkább egy gazdasági vállalkozás. Ennek keretében még nagyobb felelősség a promotálása, a pozitívumok és a negatívumok kiemelése.

Az elmúlt időszakban - az eredmények alapján - sokszor fogalmaztak meg negatív kritikát a magyar labdarúgással szemben, kevesebb szó esett azonban a fejlesztésekről - hangsúlyozta az új szóvivő. Hozzátette: a Magyar Labdarúgó Szövetség stratégiájában kiemelt helyen szerepel az infrastruktúra javítása.

Már megkezdődött a pályák, a stadionok felújítása és 2016-ig közel ezer futballpálya újulhat meg - emelte ki Sipos Jenő. Mint mondta, olyan településeken, ahol eddig nem voltak vagy csak leromlott állapotú, rossz minőségű pályák álltak rendelkezésre, a jövőben a minőségi sport mellett az amatőr -, a gyereksportolók, a női futballisták is térhez, lehetőséghez juthatnak. Kulturált körülmények szolgálják majd nem csak a futballt, hanem más sportágakat is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×