eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Óriási lehetőség előtt a magyar úszósport

A magyar úszósport az állami támogatásoknak köszönhetően nagy esélyt kapott arra, hogy továbbra is a világ élvonalában maradjon és a magyar versenyzők kiemelkedően szerepeljenek a 2021-es budapesti vizes világbajnokságon - mondta az úszóválogatott szövetségi kapitánya az InfoRádió Aréna című műsorában.

Kiss László úgy fogalmazott: nagyon bízik abban, hogy sikerül kihasználni a példa nélküli anyagi lehetőséget, amit az jelent, hogy az úszósport kapta a tizenhat sportág közül a legtöbb pénzt felkészülésre és az utánpótlás biztosítására.

A szövetségi kapitány kiemelte, hogy már a százhalombattai rövidpályás magyar bajnokságon is érezhető volt a változás. Azt mondta: "mintha másik uszodába csöppentem volna". A versenyen 49 korosztályos és egy felnőtt csúcs született, Kiss László szerint ez annak is köszönhető, hogy mind a vidéki, mind a fővárosi klubok részt tudtak venni a bajnokságon fiatal úszóikkal. "A rongyos melegítők és köpenyek helyett pedig új felszereléseket lehetett látni" - tette hozzá.

A szövetségi kapitány bízik abban, hogy szakmailag is tartalommal tudják majd megtölteni az elkövetkező időszakot. Emlékeztetett, hogy jövőre az az összeg, amit eddig kaptak, a duplájára nő. Úgy véli, a támogatás nagyságrendje évtizedekre meghatározza majd a magyar úszósport helyzetét.

Kiss László beszámolt arról is, hogy nagyon komoly, felülről irányított munka kezdődik. "Maga az úszószövetség elnöke veszi kézbe annak szabályozását, hogy a hét régióban hogyan menjen a felkészülés, mindennapos számonkéréssel próbálja megoldani azt, hogy Magyarországon minden gyerek megtanuljon úszni és tovább is tudjon fejlődni a sportág."

Kiss László szövetségi kapitányi megbízatása a 2016-os riói olimpiáig szól. A szakember felidézte, hogy 1991-ben lett a női, 1996- tól pedig együtt a férfi és női válogatott irányítója, ami - szavai szerint - példa nélküli.

Mint mondta, tisztességesen le fog köszönni, ha úgy érzi, hogy erre szükség van, de Kiss László egyelőre nem gondolja, hogy változtatásra lenne szükség magyar úszóválogatott irányításában.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×