eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Vági: szégyenteljes a magyar labdarúgó stadionok állapota

A magyar labdarúgó stadionok állapota a földrész legrosszabbjai között van - jelentette ki a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára. Vági Márton az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy az új Puskás Ferenc stadionnal kapcsolatos munkálatok akár már jövő év végén elkezdődhetnek.

A magyarországi labdarúgópályák állapota nemzetközi összehasonlításban szégyenteljes, számtalan mutató tekintetében a legrosszabb öt között vagyunk Európában - mutatott rá Vági Márton. Kiemelte: az MLSZ együttműködik a kormánnyal a stadionfejlesztési projektek kidolgozásában, a kabinet az elmúlt három évben messzemenően figyelembe vette az MLSZ szakmai véleményét.

Vági Márton arról is beszélt, hogy az új nemzeti stadion is Puskás Ferenc nevét viseli majd. Az új arénával kapcsolatos munkálatok akár már jövő év végén elkezdődhetnek. Jelezte: ha akkor már építkezés lenne a Puskás stadionban, akkor egy új debreceni stadion és október után egy új Ferencvárosi stadion lenne átmenetileg a válogatott nagy közönséget vonzó mérkőzéseinek a színhelye.

Az MLSZ főtitkára kiemelte, hogy az új nemzeti stadionnal Magyarország pályázik a 2020-as Európa Bajnokság egyik helyszínére, de előtte már akár Bajnokok Ligája vagy Európa Liga döntő megrendezését is szeretné elnyerni a szövetség.

Fontosnak minősítette azt is, hogy minél több városban épüljön az UEFA előírásainak megfelelő stadion, mert így az ország több részén is lehet majd rendezni nemzetközi kupamérkőzéseket vagy válogatott találkozókat.

Ami pedig a mérkőzéseket illeti: Vági Márton szerint a következő selejtezőmérkőzések párosítását látva nem reális elvárás a magyar labdarúgó válogatott továbbjutása a világbajnoki selejtezőcsoportból. Hozzátette: ennek ellenére az utolsó pillanatig bízik a sikerben.

A magyar együttes bukaresti teljesítményét, a 3-0-s vereséget ugyanakkor minden szempontból kudarcnak minősítette az MLSZ főtitkára, pedig, mondta, láttak esélyt egy jobb eredményre.

A romániai mérkőzéssel senki nem lehet elégedett, az szakmailag, sportpolitikailag mindenképpen egy nagyon súlyos mulasztás volt - hangsúlyozta a sportvezető. Mindenkinek, aki ebben részt vett, negatívan kell értékelnie a saját tevékenységét, beleértve esetleg a főtitkárét is - fogalmazott Vági.

A Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára szerint a számokat tekintve a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya jelenleg az utóbbi évek legjobb eredményét éri el.

A sorsolásnál nagyon nehéz csoportot kaptunk, ehhez képest most még a második helyen állunk. Gólarány fog a csapatok között dönteni. Összességében a számokat nézve ez nem rossz, Egervári Sándor teljesítménye alapján pedig hosszú időre visszatekintve a legeredményesebb szövetségi kapitány. Ha a játékot nézem, azt gondolom, hogy nagy sikert aratott ez a csapat, mert a svédek és a törökök itteni legyőzése fontos siker - mondta Vági Márton.

A főtitkár a magyar kupacsapatok korai kiesését viszont bukásnak tartja. Jelezte: a szövetség is sokkal jobb eredményeket várt a legtöbb együttestől.

Az idei kiesésük rendkívül megrázó élmény volt - fogalmazott a sportvezető. Mint mondta, bíztak abba, hogy az erősödő Videoton, a Rába ETO, a Debrecen jut valahova. Ezek a szereplések azonban a gyorsan elfelejtendő kategóriába tartoznak.

Mindenki várja ki a következő nyarat, és ha akkor is ez történik, annak nagyon súlyos következményei lesznek - hangsúlyozta a főtitkár.

Vági Márton bízik benne, hogy a következő idény kezdetéig játékban is fejlődnek a magyar élcsapatok.

Hanganyag: Dénes Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×