eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Már csak a Videoton százszázalékos a labdarúgó NB I-ben

A Videoton kiütötte az eddig ugyancsak százszázalékos Paksot, a DVSC az utolsó pillanatban kapott góllal vesztett pontokat Szombathelyen, a Honvéd a Puskás Akadémia ellen szerezte meg első győzelmét. Ez történt ma az OTP Bank Ligában.

Kispesten eleinte idegesen, sok hibával futballoztak a csapatok, aztán a Honvédot megnyugtatta a vezető gól, a kispestiek ellenfelük fölé kerekedtek, és már a szünetre megduplázták előnyüket. A folytatás újabb hazai góllal indult, ezzel el is dőlt a három pont sorsa. A hátralévő időben is a Honvéd akarata érvényesült, amely biztosan őrizte előnyét a lefújásig.

Székesfehérváron, a két hibátlan csapat rangadóján nagyszerűen kezdett a Videoton, a piros-kékek már a harmadik percben vezetést szereztek, a 100. élvonalbeli bajnoki mérkőzését játszó Nikolics Nemanja lőtte ki a jobb alsó sarkot. A jubiláns öt perc múlva ismét betalált, az őt utolsó emberként a 16-oson belül buktató Éger kiállítása után tizenegyesből volt eredményes.

A fordulás után is a fehérvári együttes játszott meggyőző fölényben, de az emberelőnyt sokáig nem tudta gólra váltani, majd Juhász növelte az előnyt, végképp eldöntve a három pont sorsát. A hajrában aztán egy gólváltással alakult ki a 4-1-es székesfehérvári siker.

A forduló utolsó mérkőzésén a Debrecen kezdett jobban, de aztán a Haladás is magára talált, így jó iramú és sok helyzetet hozó első félidőt láthatott a publikum.

A folytatásban ismét a vendégek játszottak fölényben, melynek köszönhetően büntetőből a vezetést is megszerezték. Ezt követően rendkívül ideges hangulatban telt a hátralévő idő, amelyet az is mutat, hogy egy szombathelyi és két debreceni játékos is piros lapot kapott. A hazaiak végül a hosszabbításban egy jól eltalált lövéssel egyenlítettek, így egy pontot szereztek a mostanáig hibátlan hajdúságiakkal szemben.

Budapest Honvéd-Puskás Akadémia 3-0 (2-0)
Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Erdős
Budapest Honvéd: Kemenes - Zivanovic, Ignjatovic, Baráth, Alcibiade - Lőrinczy, Hidi, Diarra - Vécsei (Mancini, 81.), Diaby (Holender, 51.), Vernes (Testardi, 65.)
Puskás Akadémia: Somodi - Vachtler, Wague, Guaru, Farkas N. - Molnár T. (Tóth L., 77.), Polonkai (Luque, 56.), Bertus, Tóth B., Gajdos (Károly, 58.) - Tischler
Gólszerzők: Ignjatovic (32.), Vernes (44.), Zivanovic (52.)

Videoton FC-MVM Paks 4-1 (2-0)
Székesfehérvár, 3520 néző, v.: Solymosi
Videoton FC: Calatayud - Szolnoki, Vinicius, Juhász, Stopira - Caneira, Sándor Gy. - Kleinheisler (Gyurcsó, 67.), Kovács I., Alvarez (Zé Luis, 55.) - Nikolics (Paraiba, 74.)
MVM Paks: Molnár P. - Heffler T., Éger, Kovács G., Szabó J. - Kecskés - Bori, Fiola, Báló (Könyves, 69.), Bartha (Windecker, 69.) - Simon A. (Eppel, 72.)
Gólszerzők: Nikolics (3., 8., utóbbit 11-esből), Juhász (65.), Gyurcsó (83.), illetve Könyves (90.)
Piros lap: Éger (6.)

Szombathelyi Haladás - DVSC-TEVA 1-1 (0-0)
Szombathely, 3210 néző, v.: Fábián
Szombathelyi Haladás: Rózsa - Schimmer (Devecseri, 69.), Guzmics, Fehér Z., Bosnjak - Ugrai (Simon Á., 46.), Iszlai (Gyurján, 75.), Németh M., Nagy I. G., Halmosi - Radó
DVSC-TEVA: Verpecz - Lázár P., Máté P., Mészáros N., Korhut - Nagy Z. (Ferenczi, 46.), Se. Bouadla, Zsidai, Szakály P. - Kulcsár T. (Brkovic, 82.), Volas (Szécsi, 76.)
Gólszerző: Németh M. (93.), illetve Szakály P. (55., 11-esből)
Kiállítva: Halmosi (65.), illetve Lázár P. (78.), Korhut (90.)

 A bajnokság állása

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×