eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A Fradi nyerte meg az örökrangadót

A Ferencváros kétgólos győzelmet aratott az MTK felett a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának "örökrangadóján". Ez volt a két csapat történetének 203. egymás elleni mérkőzése, a zöld-fehéreknek ez volt a 83. sikerük, e mellett az MTK 74-szer győzött, 46-szor pedig döntetlennel zárult az összecsapás. A mérkőzés hőse a 20 éves Holman Dávid volt.

Nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, ám a vezetést mégis egy "ártatlan" szituációt követően szerezte meg. Nagy Tibor teljesen feleslegesen szabálytalankodott Holmannal szemben, a jogos büntetőt pedig Józsi higgadtan értékesítette. A félidő második részében fokozatosan javult az MTK játéka, de az eredmény nem változott.

A fordulást követően könnyedén egyenlíthetett volna a vendég alakulat, ám Jova nagyot védett. A zöld-fehérek nem sokkal később növelték előnyüket, Holman fejjel volt eredményes. A folytatásban a hazaiak magabiztosan őrizték előnyüket, az MTK-t kissé megtörte a második kapott gól, így még a szépítésre sem maradt ereje.

Ferencváros-MTK Budapest 2-0 (1-0)
Puskás Ferenc Stadion, 7500 néző, v.: Farkas
Ferencváros: Jova - Gyömbér, Besic, Adams, Jovanovic - Cukic (Bönig, a szünetben), Józsi - Jenner, Böde, Holman (Ionescu, 87.) - Tuijp (Valpoort, 55.)
MTK: Groppioni - Nagy T., Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes - Poór, Pölöskei Zs., Kanta J. - Vass P. (Pál, 62.), Bese, Ladányi
Gólszerzők: Józsi (24., 11-esből), Holman (56.)

A bajnokság állása

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×