eur:
388.37
usd:
360.41
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vívó-vb - Várhelyi kikapott a negyeddöntőben, nyolcadik lett

Három győztesen megvívott mérkőzés után a világranglista-vezetővel már nem bírt Várhelyi Anna, így a nyolcadik helyen végzett a budapesti világbajnokságon.

A negyeddöntőben is bátran vívott a magyar kardozó, pedig a csapatban olimpiai és világbajnok, egyéniben vb-ezüst-, illetve olimpiai bronzérmes ukrán Olga Harlan volt az ellenfele. Ennek eredményeként 2-0-ra, mard 4-2-re vezetett. Nem sokkal később, 4-5-nél először volt az előny az ukránnál, de Várhelyi továbbra is jól tartotta magát, 6-5-re fordított. Hat-hat után viszont már csak egyszer volt egyenlő az állás, mégpedig 7-7-nél, onnantól kezdve végig Harlan vezetett, kettő, majd három tussal, végül néggyel nyert.

"Nagyon szerettem volna nyerni, mert az érem mégiscsak érem" - nyilatkozott Várhelyi. "Most inkább csalódottság van bennem, de később biztosan örömmel fogok majd visszagondolni erre a napra. Mesterem, Fehér Gábor mondta az asszó előtt, hogy nekem itt most semmi vesztenivalóm sincsen, ezzel a tudattal vívtam. Harlannal 2010-ben csaptam össze legutóbb, akkor junior világbajnoki döntőben, és mindössze két tust tudtam neki adni. Most tizenegyet, tehát ez egyértelmű fejlődés."

A magyar kardozó még hozzátette: borzalmas két idény van mögötte, de ez a világbajnoki szereplés feledtette.

"Nekem nagyon sokat jelentett, hogy hazai környezetben vívok, kiélezett helyzetekben a közönség biztatása segített" - mondta.

Várhelyi már a negyeddöntőbe jutással is nagy bravúrt hajtott végre, s ott is egyenrangú ellenfele volt a ranglista szerint a világ jelenlegi legjobb női kardvívójának.

Eredmények:

a 64 között:
Várhelyi Anna-Sybille Klemm (német) 15-13
Márton Anna-Sabina Mikina (azeri) 15-14
Maria Belén Pérez Maurice (argentin)-Benkó Réka 15-12
a 32 között:
Várhelyi-Sandra Marcos (spanyol) 15-14
Csu Min (kínai)-Márton 15-9
a 16 között:
Várhelyi-Béline Boulay (francia) 15-7
negyeddöntő:
Olga Harlan (ukrán)-Várhelyi 15-11
Kim Ji Jeon (dél-koreai)-Aleksandra Socha (lengyel) 15-11
Irene Vecchi (olasz)-Vasziliki Vujuka (görög) 15-13
Jekatyerina Gyacsenko (orosz)-Mariel Zagunis (amerikai) 15-14

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×