eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Vívó-vb - Mindhárom magyar kardozó a 16 között

Szilágyi Áron, Gémesi Csanád és Szatmári András is bejutott a legjobb 16 közé a férfi kardozók egyéni versenyében, a budapesti vívó-világbajnokságon. Az elődöntő szerda délután 6-kor lesz, a döntő este 7 óra 20 perckor.

A hazaiak közül elsőként pástra lépő Gémesinek erős ellenfél jutott Daryl Homer személyében. A világranglistán hetedik amerikai nem is adta meg magát könnyen, de a lendületesen vívó magyar végül kicsikarta a győzelmet. A tengerentúli kardozónál nem volt ugyan egyszer sem az előny, ám hétszer is döntetlen állt az eredményjelzőn, utoljára 12-12-nél. A következő két akciót Gémesi fejezte be eredményesen, és aztán már hiába szépített Homer, az utolsó tust megint csak a magyar vívó adta.

"Nagyon nehéz asszó volt, kemény az amerikai fiú, igencsak meg kellett dolgozni vele, fizikailag sokat kivett belőlem ez a párharc" - összegzett tömören Gémesi.

Később Szilágyi és Szatmári egyszerre vívott. London olimpiai bajnoka simán nyert a román Ciprian Galatanu ellen. Az elején óvatos volt, nem rontott neki ellenfelének, de aztán szépen lassan magabiztos előnyt szerzett, amit a végéig meg is őrzött.

"Bár két sima asszón vagyok túl, érzem, hogy nagyobb a feszültség bennem, mint általában. Örülök, hogy sokan jöttek ki és hangos a lelátó" - nyilatkozott Szilágyi, hozzátéve, hogy következő mérkőzésére, a hozzá hasonlóan olimpiai bajnok olasz Aldo Montano elleni asszóra minden erejét össze kell szednie.

Néhány perccel később Szatmári is csatlakozott társaihoz, mivel fordulatos összecsapáson legyőzte a fehérorosz Aliakszej Lihacseuszkij.

Volt egy nagy vesztese a második fordulónak: a világranglista-vezető olasz Diego Occhiuzzi, aki tavaly az olimpiai döntőt vívta Szilágyival, 15-14-re kikapott a grúz Szandro Bazadzétől. Az asszó nagyon lassan ért véget, 14-14-nél percekig együttes találatok estek, aztán Bazadze egylámpás tussal vetett véget az "állóháborúnak".

Eredmények:

a 64 között:
Gémesi Csanád-Aleksander Ochocki (amerikai) 15-6
Szatmári András-Joseph Polossifakis (kanadai) 15-11
Szilágyi Áron-Sergio Escudero (spanyol) 15-6

a 32 között:
Gémesi-Daryl Homer (amerikai) 15-13
Szilágyi-Ciprian Galatanu (román) 15-10
Szatmári-Aliakszej Lihacseuszkij (fehérorosz) 15-13

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 14:10
×
×
×
×