eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Vívó-vb - Három magyar a 32 között férfi kardban - videó

Mindhárom főtáblás magyar - az olimpiai bajnok Szilágyi Áron, valamint Gémesi Csanád és Szatmári András - sikerrel vette az első akadályt a kardozók 64-es tábláján a budapesti vívó-világbajnokságon. Az elődöntő szerda délután 6-kor lesz, a döntő este 7 óra 20 perckor.

Elsőként Gémesi lépett pástra az amerikai Aleksander Ochocki ellen. Az asszó nem tartogatott különösebb izgalmakat, a magyar kardozó 2-0 után kapott ugyan egy találatot, de aztán hatot adott sorozatban, így gyorsan következhetett az egyperces szünet. A pihenőt követően sem változott a helyzet, Gémesi sokkal jobban vívott ellenfelénél, így végül kilenc tusnyi különbséggel győzött.

Másodjára Szatmáriért szoríthattak a lelátókat szépen lassan megtöltő nézők. A fiatal magyar vívó Gémesihez hasonlóan végig vezetett, de szorosabb küzdelemben múlta felül a kanadai Joseph Polossifakist, aki ezzel együtt 4-3 után két tusnál közelebb sosem került a magyarhoz. Szatmári bátor vívással jutott a legjobb 32 közé.

Az utolsó akcióknál pár méterrel arrébb már az olimpiai bajnok Szilágyi és Sergio Escudero várakozott a számukra kijelölt páston. Aztán ahogy véget ért Szatmáriék asszója, kezdődhetett Szilágyiéké. A magyar kardozónak kellemes ellenfele volt a spanyol, aki mindössze hat találatot tudott adni. Szilágyi sok akciója egylámpás tussal ért véget, az asszót pedig egy látványos parád-riposzttal, azaz védés-visszavágással zárta le.

Élő kép a világbajnokságról:

Eredmények:

a 64 között:
Gémesi Csanád-Aleksander Ochocki (amerikai) 15-6
Szatmári András-Joseph Polossifakis (kanadai) 15-11
Szilágyi Áron-Sergio Escudero (spanyol) 15-6

A negyedik magyar induló, Iliász Nikolász nem jutott fel a főtáblára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 14:10
×
×
×
×