eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Benedek Tibor: A vízilabda nemzeti kincs

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szeretne további sikereket elérni, de szerinte nincs garancia semmire. Benedek Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: történelmet írt a csapatával együtt.

Látványosan a délszláv edzők uralják a világ vízilabdáját - mondta a világbajnok magyar férfi póló válogatott szövetségi kapitánya az InfoRádió Aréna című műsorában. Benedek Tibor szerint elkezdődött a fiatalítás is, de egyelőre nem lát olyan játékost, aki az utánpótlás csapatból a nagy válogatottba kerülhet.

Benedek Tibor azt mondta: sokat tett azért, hogy világbajnok edző lehessen.

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, azzal hogy Magyarország rendez majd a vizes világbajnokságot, lehetőséget ad további uszodák építésére, így a sport további népszerűsítésére is.

Felelősség magyar vízilabdázónak lenni, amióta ez a sportág létezik, azóta Magyarország nagyhatalom a vízipólóban - mondta Benedek Tibor a hétvégén világbajnokságot nyert magyar vízilabda válogatott szövetségi kapitánya az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol úgy fogalmazott: "Magyarországon a vízilabda nemzeti kincs. Minden mozdulatunkban benne van a 70 évvel ezelőtti nagyok mozdulatai, emiatt nagy a felelősségünk. Ezért nem lehetséges, hogy kiengedjünk".

Az elmúlt évtizedben mindemellett nagyon sokat változott a vízilabda, a magyarok sikerei miatt - mondta Benedek Tibor.

A délszlávok azonban létrehoztak egy űrvízilabdát, amihez alkalmazkodnunk kellett. Ez a precizitáson alapszik, azon, hogy a játék minden részlete ki van dolgozva az utolsó mozdulatig - magyarázta a szövetségi kapitány.

Mint mondta, a magyar vízilabdát a 80-as évek hullámvölgyéből az húzta ki, hogy nagyon sokan játszottak külföldön, és átvették azt a nemzetközi vízilabda kultúrát, amit ötvözni tudtak a magyar stílussal. Ezt hozta meg a későbbi sikereket.

A világbajnokság előtt egy nappal derült csak ki, hogy a csapatkapitány Varga Dénes játszhat a világversenyen, ekkor vették ugyanis ki a sérült kezéből a drótokat - mondta Benedek Tibor. A felkészülésről azt mondta, a videoelemzésekkel és egy új módszerrel az összes ellenfél játékosát kielemezték a világbajnokság előtt.

A beszélgetést teljes terjedelmében meghallgathatja, ha ide kattint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×