eur:
389.2
usd:
362.01
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Hosszú Katinka és Cseh László újabb döntőbe jutott be

Bernek Péter a nyolcadik helyen végzett hátúszószámában, Hosszú Katinka és Cseh László bejutott a döntőbe, Verrasztó Evelyn és Takács Krisztián elvérzett a középdöntőben. Folyamatosan bővülő magyar mérleg a barcelonai vizes világbajnokság péntek délutáni úszóprogramjában.

Nyolcadik helyen végzett Bernek Péter 200 méteres hátúszásban. Az ifjúsági olimpiai bajnok, aki a csütörtöki előfutamban 1:57.20 percet, az aznap délutáni elődöntőben pedig 1:57.37-et úszott, 1:58.26-tal zárt a pénteki döntőben úgy, hogy végig a mezőny második felében tempózott. A fináléba a nyolcadik eredménnyel jutott be, így végső helyezése gyakorlatilag a papírforma érvényesülése volt, s ha 1:55.88-as országos csúcsát megközelíti, akkor is csak egy hellyel végzett volna előrébb. A számot az amerikai Ryan Lochte nyerte.

 

Hosszú Katinka a hatodik legjobb idővel bejutott a 200 méteres hátúszás döntőjébe, Verrasztó Evelyn lemaradt a fináléról. A katalán fővárosban 200 vegyesen arany-, 200 pillangón bronzérmes Hosszú a délelőtti 2:08.93 perces egyéni csúcsától alig elmaradva, 2:08.97-tel negyedikként csapott a célba délutáni elődöntős futamában, s ideje összesítésben a hatodik legjobb volt. Verrasztó viszont nem tudta legalább megismételni délelőtti 2:10.86-os produkcióját, az első elődöntős futamban nyolcadik lett 2:11.83-mal, ezzel a 16. helyen végzett.

 

Az 50 méteres gyorsúszásban a 8. legjobb idővel a középdöntőbe került Takács Krisztián nem tudta megismételni délelőtti teljesítményét. Ezúttal a 22,01 helyett csak 22,28-at úszó sprinter a futamában a nyolcadik, összesítésben a 16. helyen végzett, s ezzel nem jutott döntőbe. 

100 férfi pillangón Cseh László a második futamban úszott, Ryan Lochte-val egy nyolcasban. Az amerikai megnyerte a futamot, sőt a legjobb idővel került a döntőbe, a jó hajrával a negyedik helyen célba ütött Cseh végül az ötödik legjobb idővel (51,61) nagyon magabiztosan kvalifikálta magát a döntőbe. Érdekes: további öt európai úszó, valamint Lochte és a dél-afrikai Chad Le Clos társaságában.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megindult a dollár, este is gyengül a forint

Megindult a dollár, este is gyengül a forint

Hétfő este az euróval egészen február óta nem látott szintre erősödött a forint. Ezt követően kedden nem látni nagyobb elmozdulásokat, az euróval szemben gyengülésben van a magyar fizetőeszköz. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×