eur:
389.68
usd:
363.3
bux:
68208.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sousa a Győrt tartja az esélyesebbnek

A labdarúgó NB I aranyérmese, a Győri ETO FC harminc év után szerepelhet újra a legrangosabb európai kupasorozatban: Pintér Attila együttese szerdán a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén az izraeli Maccabi Tel-Aviv együttesét fogadja.

A Rába-parti alakulat legutóbb 1983-ban szerepelt a sorozat jogelődjében, a Bajnokcsapatok Európa Kupájában, akkor az első fordulóban kettős győzelemmel lépett túl az izlandi Vikingur együttesén, a következő körben azonban a szovjet bajnok Dinamo Minszk búcsúztatása már nem sikerült.

"Az ETO mindig, minden mérkőzésen győzni akar, így lesz ez szerdán a Maccabi Tel-Aviv elleni is" - fogalmazott Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője a kedd délelőtti sajtótájékoztatón. A szakember a találkozón nem ülhet majd le a kispadra, ugyanis három évvel ezelőtt - a gárda legutóbbi európai kupaszereplése alkalmával - a Dinamo Zagreb elleni Európa Liga-mérkőzésen összekülönbözött a játékvezetővel, amiért két mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A hazaiak vezetőedzője hozzátette, hogy a szombaton a Debrecen 3-0-ás legyőzésével elért Szuperkupa-siker növelte együttese önbizalmát.

"Bízom a csapatban, az elvégzett munkában, a segítőmben, Farkas Józsefben, hogy így közösen meg tudjuk oldani ezt a helyzetet - folytatja a vezetőedző. - Olyan eredményt akarunk elérni, hogy azzal továbbjussunk az első körből. Remélem, hogy velünk együtt a Honvédnak és a Debrecennek is sikerül a továbbjutás, mert az nagy dolog lenne az egész magyar labdarúgás számára."

Az ellenfelet Paulo Sousa irányítja, a portugál tréner az előző szezon egy részében még a Győr legnagyobb hazai riválisának, a Videotonnak volt a vezetőedzője. Az izraeli együttesről Pintér Attila elmondta, gyors és agresszív futballt játszik, ugyanakkor a saját játékukat akarják ráerőltetni a vendégekre.

Paulo Sousa úgy véli: a Győr az esélyesebb a két csapat Bajnokok Ligája-selejtezős párharcában. "Úgy érzem, kettőnk párharcában több okból is esélyesebb az ETO, és ezt nem udvariasságból mondom" - nyilatkozott Sousa, aki korábban a Videotont irányította. "Három-négy éve a magyar bajnokság élmezőnyében foglalnak helyet, régóta ugyanaz az edző dolgozik a csapatnál, és erős a játékoskerete. Biztos vagyok benne, hogy a szombati, Debrecen elleni kezdőcsapathoz képest hét-nyolc helyen megváltozik majd a Győr összeállítása, mert hosszú a kispadja is."

Horváth Cs. Attila, az ETO klubmenedzsere közölte, mindent megtesznek azért, hogy a nemzetközi előírásoknak megfelelően tudják megrendezni a találkozót. Öt órával a kezdés előtt lezárják az ETO Parkot és tűzszerészek vizsgálják át a létesítményt. A szigorított biztonsági előírások miatt a korábbinál lassúbb lesz a beléptetés a Bajnokok Ligája-selejtezőre. A szurkolóknak ezért a megszokottnál korábban kell majd megérkezniük a stadionba, ha nem akarnak lemaradni a mérkőzés kezdetéről. A lelátókon "Mondj nemet a rasszizmusra" feliratú pólót viselő biztonsági személyzet ügyel a rendre.

Az előzetes becslések szerint mintegy 6000 néző várható a 20.30 órakor kezdődő találkozóra, amelyet a 33 éves osztrák Markus Hametert vezet majd.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×