INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Universiade - Ezüstérmes a női vízilabdacsapat

InfoRádió / MTI
A magyar női vízilabdacsapat ezüstéremmel fejezte be szereplését az oroszországi Kazanyban zajló 27. nyári Universiadén, miután a keddi döntőben 18-11-re alulmaradt a házigazdák válogatottjával szemben.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint remekül kezdett a gárda, Csabai Dóra révén megszerezve a vezetést, ám a vendéglátók legjobbjai ugyanolyan gyorsan egyenlítettek, majd elhúztak 4-1-re. Dalmády Szandra találatával csökkent a hátrány az amúgy gólzáporos nyitónegyed végén (6-4).

Az orosz felnőttválogatottal egyenértékű együttessel igyekezett a folytatásban is lépést tartani a magyar egyetemi csapat, amely Kisteleki Hanna góljaival 7-5-ig, majd 9-6-ig tartotta is magát, utána azonban az oroszok megszórták a magyar kaput, és 12-6-nál jelentős előny birtokában várhatták a második félidőt.

A nagyszünetet követően sem változott érdemben a játék képe: a házigazdák diktáltak, a magyarok próbálkoztak a vereség súlyosságán változtatni, és ez úgy-ahogy sikerült is nekik.

A női pólósok a magyar küldöttség 14. érmét szerezték meg Kazanyban.

Eredmény, döntő:
Oroszország-Magyarország 18-11 (6-4, 6-2, 1-1, 5-4)

a magyar góldobók: Kisteleki 4, Csabai, Gémes 2-2, Dalmády Sz., Pócsi, Zajácz 1-1

A címlapról ajánljuk