eur:
385.32
usd:
354.75
bux:
68126.41
2024. május 21. kedd Konstantin

Dopping-botrány: újszerű hozzáállás az egyik sportoló részéről

A Magyar Antidopping Csoport vezetője szerint az első hírek arról szólnak, hogy különböző táplálék-kiegészítőkből származó stimulánsokkal bukhattak le az amerikai és jamaicai atléta-sztárok. Tiszeker Ágnes beszélt arról is, hogy ha egy versenyző vállalja a felelősséget, akkor enyhébb büntetésre számíthat.

A részletek még nem ismertek, ezek folyamatban lévő ügyek - mondta az InfoRádió kérdésére Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője. A szerekről sincsenek információk - tette hozzá.

Mint mondta: többféle stimuláns neve merült föl, ezek nagy része sajnos különböző táplálékkiegészítőkkel (például zsírégetőkkel) jutnak a sportolók szervezetébe.

Tiszeker Ágnes felhívta a figyelmet Tyson Gay nyilatkozatára. A sportoló ugyanis azt mondta: tudomásul veszem, hogy hibáztam, tudom, hogy csakis én vagyok a felelős azért, ami a szervezetembe bekerül és vállalom a felelősséget. Ez újszerű hozzáállás, bár a profi sportolóktól ezt várjuk el - emelte ki Tiszeker Ágnes.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×