eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Európa legjobbja lett a Győr

Megnyerte a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligáját. A döntő veszprémi visszavágóján 23-22-re győzött a Larvik ellen, így kettős sikerrel hódította el a serleget. A Győr nyolcadik európai kupadöntőjében szerepelt, és első alkalommal diadalmaskodott.

Amorim góljával a győriek szerezték meg a vezetést a veszprémi visszavágón, majd Görbicz is betalált. A Larvik szépített, de a magyar bajnok remekel, és sorozatban három góllal 5-1-re elhúzott. Löke tarthatatlan eddig, két gólt szerzett.

Mörk emberhátrányból talált be, de a Győr újra megrázta magát, és egy perc alatt két góllal növelte előnyét. Lekics ejtése is bement, így 8-2-re nőtt a vezetés. Közben Lunde megbabonázta honfitársait, több lövést is hatástalanított a győri kapus.

Szepesi is megszerezte első gólját, majd Mörk törte meg a vendégek gólcsendjét, és három perc alatt háromszor is betalált, ezzel 9-5-re jött fel a Larvik.

Közben Edin teljesítménye is felnőtt Mörké mellé, de Görbicz hetesből eredményes, így nem tud túl közel kerülni a norvég együttes. Sőt, Szepesi, majd Kovacsics is szép gólt szerez a félidő végén, így megnyugtató, 13-8-as győri vezetéssel vonulnak pihenőre a játékosok.

A szünet után Lunde kivédte az első próbálkozást, majd a másik oldalon Leganger hárított egy hetest. Csak pár percig tudja tartani a lépést a Larvik, a Győr, Löke és Radicsevics remek találataival 17-10-re meglépett.

Larsen két góljával csökkentette hátrányát a Larvik, de Görbicz hetesből eredményes volt. A vendégek a félidő közepén nagy menetelésbe kezdtek, Bianco és Riegelhuth is kihasználta a védelmi hibákat, és 19-17-re jött fel a norvég alakulat.

Megrázta magát a Győr: Kovacsics hetese becsapta a kapust, majd a remekló Radicsevics újra betalált, így ismét megnyugatató volt a vezetés.

A Larvik a hajrában Hammerseng vezetésével egyenlített, de az utolsó percben Görbicz még értékesített egy hetest, így 23-22-re nyert a Győr, és kettős sikerrel lett a Bajnokok Ligája győztese 2013-ban.

A Győr a harmadik magyar női csapat a Vasas (1982) és a Dunaferr (1999) után, amely az élen végzett a legrangosabb európai kupasorozatban.

Az ETO-nak ez volt a nyolcadik fináléja az európai porondon, az előző hetet (BL: 2009, 2012 - EHF Kupa: 1999, 2002, 2004, 2005, KEK: 2006) elveszítette.

A BL gólkirálynője a középdöntőig jutott FTC-Rail Cargo Hungariát erősítő Tomori Zsuzsanna lett 95 találattal.

Női BL-döntő, visszavágó:
Győri Audi ETO KC-Larvik (norvég) 23-22 (13-8)
gól: Radicevic 5, Löke 5, Görbicz 4/3, Lekic 3, Amorim 2, Szepesi 2, Kovacsics 2/1, illetve N. Mörk 5/4, Hammerseng 4, Riegelhuth 4, Th. Mörk 3, Edin 2, Blanco 2, Larsen 2

A BL-t a Győr kettős győzelemmel, 47-43-as összesítéssel nyerte.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×