eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

BL: Bayern München-Barcelona 7-0 (összesítésben)

A Barcelonának a müncheni 0-4 után nem sok esélye maradt a fordításra a BL-elődöntőben, de a csekély remény is elszállt abban a pillanatban, amikor kiderült, Lionel Messi nem tud játszani. De ne kisebbítsük a bajorok érdemét: alkalmasint az egészséges Messivel sem tudott volna fordítani a Barcelona. A Bayern 3-0-ra nyert, összesítésben 7-0-val jutott a londoni, a Borussia Dortmund elleni fináléba. Gary Lineker a mérkőzés vége felé azt mondta: az európai futballban véget ért egy korszak, amelyben a Barcelona uralkodott, s megkezdődött egy új. A Bayerné.

Az összeállítások. Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Bartra, Adriano, Xavi, Song, Iniesta, Villa, Fabregas, Pedro. Cserék: Pinto, Sanchez, Messi, Thiago, Jonathan, Montoya, Tello.

Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Van Buyten, Alaba, Javi Martinez, Schweinsteiger, Robben, Müller, Ribery, Mandzukic. Cserék: Starke, Dante, Shaqiri, Rafinha, Gustavo, Gomez, Timoscsuk.

Az első percekben a Bayern nagyon magabiztosan játszott, Messi nélkül semmire nem jutott a Barcelona.

Egyelőre a bajorok játszanak jobban, s ezt csak aláhúzta Schweinsteiger és Robben veszélyes akciója. Az első 20 perc elment, s a katalánok még egyetlen veszélyes akciót sem vezettek.

Huszonöt percet kellett várni a Barcelona első gólt ígérő lehetőségére. Pedro 25 méteres lövése után Manuel Neuer a kapu fölé tolta a labdát.

Egyetlen játékos akad a Barcelonában, aki a megszokott nívón teljesít: Gerard Piqué. Neki köszönhetik a katalánok, hogy még nem esett gól.

Az utóbbi évek egyik legeseménytelenebb BL-elődöntős 45 percét tudhatjuk magunk mögött. A bayernnek tökéletes a helyzet, a Barcelonában, úgy tűnik, ezúttal, Messi nélkül, nincs több. Noha elképzelhető, hogy Messi beáll a második félidőre, egyedül alighanem ő is kevés.

Messi a kispadon maradt a folytatásra, s alighanem már nem is áll be. Fura ilyetkijelenteni, de nincs értelme. A második félidő elején a Bayern megszerezte a vezetést, Arjen Robben pazar, kivételes rúgótechnikáról árulkodó találatával. Barcelona-Bayern 0-1. Hat gólt kellene kapnia a vendégeknek a kieséshez..

Cserélt a Barcelona, bejött Xavi helyére egy csatár. De nem Messi, hanem Alexis Sánchez. Formalitás az utolsó szűk félóra. Andrés Iniesta is lement, Thiago Alcantara folytatja.

A Bayern fantasztikus csapat, de senki sem gondolta, hogy ennyire megveri a Barcelonát a két meccses párharcban. Már 2-0 a bajoroknak, szegény Piquéről jutott a labda saját kapujába.

Most már 3-0, Miután a másik oldalon David Villa a kapufára fejelte a labdát, Thomas Müller Frank Ribéry labdáját bólintotta a hálóba. Barcelona-Bayern München 0-3.

Most már Heynckes is megnyugodott. Lecserélte Javi Martinezt és Philipp Lahmot, akik egy újabb sárga lappal kizárták volna magukat a döntőből. A BEK és a BL történetének első csak német döntőjéből.
Vége a mérkőzésnek: a Bayern 3-0-ra nyert a Camp Nouban. 

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×