eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Stadionépítési dömping kezdődött

Több nagy stadion építése is elkezdődött idén. A Debrecen és a Ferencváros várhatóan jövőre már az új arénájában fogadja riválisait, míg az új nemzeti stadion terveit a múlt héten jelentették be.

A 65 ezer néző befogadására alkalmas nemzeti stadion építése várhatóan a jövő év végén kezdődhet, és a tervek szerint 2017 végén adják át - közölte a múlt héten Vígh László, a beruházásokért felelős kormánybiztos.

A régi és az új stadion fala közötti több tízezer négyzetméteres helyre edzőtermeket, versenypályákat hoznak majd létre, amelyet a jégkorongozók, asztaliteniszezők, vívók, ökölvívók és birkózók is használhatnak.

Az új stadion első sora a tervek szerint nagyjából a jelenlegi futópálya második vonalánál helyezkedik el, a játéktértől így négy-öt méterre lesznek a szurkolók.

A 9. kerületben már elkezdték bontani a régi Albert Stadiont, ezzel egy időben pedig előkészítik az új aréna építését. A 22 ezer férőhelyes, fedett lelátóval rendelkező stadion építése 2014 augusztusára érhet véget, és a kivitelező 13 és fél milliárdért vállalta a munkát - közölte az új létesítmény alapkőletételénél Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztos, aki megerősítette, hogy késedelem esetére komoly kötbért kell fizetnie az építőnek.

Debrecenben is gyors ütemben kezdték el építeni a Loki új stadionját, amely több mint 20 ezer fő befogadására lesz alkalmas. A teljes beruházásra 12,5 milliárd áll rendelkezésre, és 2014 áprilisában adnák át a létesítményt.

Vígh László, a beruházásokért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy a régi Nagyerdei stadion környékét megőrzik. A debreceniek nem csak a készülő stadionnak örülhetnek, szombaton ugyanis átadták a Debreceni Labdarúgó Akadémia edzőközpontját.

A létesítmény 13 hektáron épült fel 1,5 milliárd forintból. A nyolc füves és egy műfüves nagypályán, illetve a további öt kisebb méretű pályán egyidejűleg hatszázan tudnak edzeni. Orbán Viktor miniszterelnök az eseményen kiemelte, hogy a csaknem egy évig tartó munkálatok finanszírozásához több mint egymilliárd forint TAO-támogatást tudtak felhasználni. A projekt költségvetésének egy részét a klub Bajnokok Ligájának keresett bevételeiből fedezték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×