eur:
389.53
usd:
363.13
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Jégkorong divízió I-es vb: a britek estek ki

A brit válogatott került egy osztállyal lejjebb, miután a Papp László Arénában zajló jégkorong divízió I/A világbajnokság szombati záró napján 4-1-re kikapott a dél-koreai csapattól.

Tekintettel arra, hogy az ázsiai együttes - amely 2018-ban téli olimpiai házigazda lesz - korábban legyőzte a magyar csapatot, így a britek csak abban az esetben maradhattak volna a másodosztályban, ha három pontot érően, azaz alapjátékidőben nyernek. A szigetországiak utoljára 1992-ben szerepeltek a harmadik vonalban, az akkori úgynevezett C-csoportban.

Délután 4 órakor kezdődik a magyarok sorsát döntően befolyásoló kazah-olasz mérkőzés. Amennyiben a kazahok nyernek, akkor az olaszokkal együtt ők jutnak fel a jövő évi elit vb-re, és ebből a szempontból nem lesz tétje a későbbi magyar-japán meccsnek. Ha a kazahok hosszabbításban kikapnak, akkor a magyaroknak három pontot érően (azaz 60 perc alatt) kell este nyerniük. Abban az esetben, ha a kazahok nem szereznek pontot a már nyeregben lévő olaszokkal szemben, akkor a házigazda válogatott bármilyen sikerrel feljutó.

5. (utolsó) forduló:
Koreai Köztársaság - Nagy-Britannia 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)
Gól: Sin (24.), Jun (30.), Radunske (35.), Kim K. (44.), illetve Dowd (5.)

Az állás: 1. (és már feljutott) Olaszország 12 pont/4 mérkőzés, 2. Kazahsztán 9/4, 3. Magyarország 7/4, 4. Japán 6/4, 5. Koreai Köztársaság 5/5, 6. (és kiesett) Nagy-Britannia 0/5
Az első két helyezett szerepelhet a jövő évi, minszki elit vb-n, az utolsó brit csapat pedig a divízió I/B osztályban folytatja.

Később:
Olaszország-Kazahsztán 16.00
Magyarország-Japán 19.30

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×