eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hetényi a héten hazatérhet

Már a héten hazatérhet Magyarországra Hetényi Zoltán, a magyar jégkorong-válogatott kapusa, akit vasárnap szexuális zaklatás és rendbontás vádjával őrizetbe vettek az Egyesült Államokban.

Kovács Csaba, a magyar szövetség (MJSZ) szakmai alelnöke az MTI-nek csütörtökön elmondta: hogy a játékos pontosan mikor térhet haza, azt pénteken tudja meg.

Hozzátette: amint Hetényi megérkezik, találkozik Rick Chernomaz szövetségi kapitánnyal, mert közeleg a budapesti divízió I-es világbajnokság április 14-i rajtja, a válogatott pedig április 2-án kezdi a közös edzőtáborozást.

"Azt hiszem, jelzésértékű, hogy Zolit szabadon engedték, és hazarepülhet Magyarországra" - jegyezte meg Kovács Csaba.

A Gwinnett Daily Post című lap kedden közölte, hogy az Orlando Solar Bears csapatát erősítő Hetényi egy duluth-i bárban erősen ittas állapotban fogdosott egy pincérnőt, illetve Amerika-ellenes és rasszista megjegyzéseket tett, és a személyzet a földre teperte. Az újság megszerezte az incidensről készült rendőrségi jegyzőkönyvet, eszerint Hetényi őrizetbe vétele után, megbilincselve a rendőrautóban is dühöngött, köpködött.

Az eset után az East Coast Hockey League-ben (ECHL), azaz a harmadik osztályban játszó Orlando Solar Bears jelezte: szerződést bontott a kapussal, és erről értesítette az American Hockey League-ben (AHL) szereplő és Hetényi másodosztályra vonatkozó játékjogával rendelkező Peoria Rivermen együttesét is.

Hetényi szerdán tagadta a vádakat, és közleményében jelezte: reménykedik, hogy megbocsátanak neki, s biztos benne, hogy a tárgyaláson tisztázni fogják. Hozzátette, "végtelenül sajnálja", hogy felelőtlenül viselkedett, szégyent hozott magára, a csapatára és legfőképp a hazájára. "Az, hogy a csapatommal ünnepeltem, nem mentség arra, hogy megbántottam másokat" - fogalmazott a kapus.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×