eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Egervári: Van sebezhető pontja a román válogatottnak

Hétfőn délelőtt az első edzéssel megkezdődött a válogatott felkészülése a románok és a törökök elleni soros vb-selejtezőkre. A gyakorláson még nem tudott minden kerettag részt venni, a légiósok egy része csak a nap végére ér Telkibe. Az edzés után Egervári Sándor szövetségi kapitány kiemelte: mindenki tisztában van a mérkőzés fontosságával és a szurkolók elvárásaival.

- Kiemelten fontos meccs vár ránk pénteken, hiszen a románok elleni derbik tradicionálisan rendkívüli jelentőséggel bírnak, a szurkolók pozitív eredményt várnak tőlünk - mondta Egervári Sándor a szövetség honlapjának. - Szakmai szempontokat tekintve is hasonló a helyzet, hiszen a csoportban a legnagyobb riválisunk ellen lépünk pályára. Ennek megfelelően hatpontos találkozó lesz, amelyen a második helyre aspiráló válogatott ellen kell pontokat szereznünk, már csak azért is, mert amennyit mi begyűjtünk, annyival kevesebb jut az ellenfélnek. A következő napokban a taktikai és mentális felkészítés kap főszerepet, de azt is figyelembe kell venni, hogy egyelőre nincs mindenki azonos szinten fizikálisan, néhányan még csak egy-két tétmérkőzésen léptek pályára idén, míg mások már öt-hat meccsen is túl vannak.

A szakmai stáb alaposan feltérképezte a pénteki ellenfelet az utóbbi hónapokban, a szövetségi kapitány szerint egy nagyon erős generáció egyre jobb csapattá formálódik Romániában.

- A románok néhány évtizeden keresztül jobbak voltak, mint mi, egy kisebb visszaesés után jelenleg ők is az építkezés fázisában vannak, és látszik, hogy egy nagyszerű generáció érik be náluk, és nyújt egyre jobb teljesítményt. Jó példa a bajnokcsapatuk erőssége, a Steaua saját nevelésű játékosokkal ért el szép eredményeket a nemzetközi porondon. Több kiváló fiatal játékos ért be náluk az utóbbi időszakban, mint Gabriel Torje vagy Gheorghe Grozav, akik feltűnően jól szerepeltek az általunk megtekintett mérkőzéseken. Ezzel együtt bizakodó vagyok, látom a játékosok szemében a csillogást, és ez hitet ad az előttünk álló felkészülésre. Másfél évre visszamenőleg követtük a románok teljesítményét, megfigyelőink élőben látták legutóbbi meccseiket, és természetesen DVD-n is kielemeztük a játékukat. Ha nem is sok, de van néhány sebezhető pontjuk, ha ezeket sikerül kihasználnunk, és pénteken jó döntéseket hozunk a megfelelő szituációkban, akkor meglephetjük őket a találkozón - tette hozzá a kapitány.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×