eur:
389.33
usd:
362.77
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Cegléd polgármestere az olimpiáért birkózik

Az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának összehívását kezdeményezi a ceglédi polgármester. Földi László KDNP-s országgyűlési képviselő az InfoRádiónak elmondta: a birkózás olyan ősi sport, amelynek az olimpián a helye.

Az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának összehívását kezdeményezi a ceglédi polgármester, aki azt szeretné elérni, hogy a birkózás ne kerüljön ki az olimpiai programból.

A politikus - aki a Birkózás Városa címet viselő Cegléd polgármestere is - a parlament keddi ülésén napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elhamarkodott döntést hozott, amikor állásfoglalásában a birkózás sportág elhagyását javasolta a Nyári Olimpiai Játékok programjából. Kiemelte: "Ókori olimpiai sportágról van szó. Puszta kézzel vívott küzdősportról van szó, amely erősít, tartásra, etikára nevel. Eszköztelensége miatt nem tartozik a drágán űzhető sportágak közé, ezért kitörési lehetőséget adhat számos mozogni, versenyezni vágyó, tehetséges fiatalnak.

Magyar fiataloknak, akik az elmúlt olimpiák során összesen 19 aranyéremmel 16 ezüstéremmel és 19 bronzéremmel örvendeztettek meg és tettek büszkévé bennünket, magyarokat. Ezzel a döntéssel mindannyiuk, de főleg a birkózást választó gyerekek mindennapi álma, munkája, küzdelme, a példaképek verejtékes eredménye válhat értelmét vesztetté. Nem szabad hagynunk. Fel kell emelnünk a szavunkat nekünk, magyaroknak is és akaratunknak jól hallhatónak kell lennie a nemzetközi kánonban, amely a birkózás visszaszavazását követeli."

A politikus úgy fogalmazott: "Éppen ezért kezdeményezem, hogy az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága következő ülésén vegye napirendre azt a kérdést: hogyan tudná Magyarország a NOB tavaszi javaslattétele előtt legegységesebben kifejezésre juttatni álláspontját, mely szerint a birkózást mint sportágat 2020 után is az olimpia programjában szeretné látni."

Földi László a Londoni Olimpián ezüstérmet szerzett birkózóra, Lőrincz Tamásra is hivatkozott parlamenti beszédében, aki Cegléden készült fel a játékokra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×