eur:
394.65
usd:
369.44
bux:
65343.37
2024. április 23. kedd Béla

Milyen lesz Benedek Tibor rajtja?

Év eleji kinevezése utáni első tétmeccsére készül Benedek Tibor a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányaként. A játékosként háromszoros olimpiai bajnok szakvezető szerdán délután Volgográdban az oroszok ellen Világliga-mérkőzésen irányítja a csapatot. Az elmúlt 25 évben csak Kemény Dénes nyerte meg első tornáját.

Bár közös gyakorlásra nem sok idő volt, ennek ellenére az oroszak ellen Volgográdban, és a következő Vl-meccsen, pénteken Debrecenben a románok ellen is győzelmet vár Bendek Tibor.

A háromszoros olimpiai bajnokból lett szövetségi kapitánynak nem ez lesz az első meccse a válogatott kispadján. Kemény Dénes utolsó éveben másodedzőként segítette a háromszoros olimpiai bajnok szakember munkáját. Megbízott szakvezetőként ősszel már irányította a nemzeti együttest. Akkor a román, illetve az olasz válogatott ellen nyert a magyar csapat.

Kinevezése utáni első meccséről az utolsó budapesti edzés után azt mondta, hogy ugyanarra a lelkesedésre számít most is, mint amilyet az őszi két Világliga-mérkőzésen mutattak a játékosai, amikor szintén nem volt elég idő a taktikai hiányosságok pótlására.

Benedek Tibor nehéz örökséget vett át, amikor Kemény Dénes után megpályázta a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját. Az immár a szövetség elnökeként dolgozó szakember sporttörténelmi tettet ért el azzal, hogy zsinórban háromszor lett olimpiai bajnok. Kemény Dénes első tornáján jelentősen megfiatalított együttessel ragyogóan szerepelt, a sevillai Eb csoportkörben két döntetlent ért el, majd meg sem állt az aranyéremig.

A Kemény-érát megelőző időszakban nem ért el a későbbiekhez fogható eredményeket a nemzeti csapat. A játékosként olimpiai bajnok Horkai György 1993-től irányította szövetségi kapitányként a válogatottat és a legjobb eredmény az 1995-ben elért Világkupa-győzelem volt. A most már a magyar férfi junior válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó szakember első évében 1993-ban ezüstérmet szerzett a sheffieldi Európa-bajnokságon és az athéni világkupán is.

Horkai György elődje Konrád János volt. Kiugró eredményt ő sem ért el az együttessel. 1990-től 1992-ig irányította a férfi vízilabda-válogatottat, vezetése alatt a magyar csapat világbajnoki harmadik helyezést ért el Perth-ben. 1991-ben az Eb-n ötödikek lettek a magyarok.

Konrád János 1990-ben Kásás Zoltánt váltotta. A később Kemény Dénes segítőjeként is dolgozó tréner 1987-ben lett a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Kásás Zoltán a szöuli olimpián ötödik lett csapata. Szerződését 1988 végén meghosszabbították, de az 1989-es Eb-n elért 9. helyezés után lemondott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×