eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Egy-egy félidő is elég volt a két manchesteri csapatnak

Bár sem a Man United, sem a Man City nem játszott jól, mindkét csapat megszerezte a három pontot az angol bajnokság nyolcadik fordulójában. Győzött a Liverpool is, mégpedig a Mersey-parti derbin. Továbbra is veretlen (az első két helyezetthez hasonlóan) az Aston Villa és a Newcastle is még.

A Manchester City ugyan átaludt egy félidőt a Blackburn Rovers pályáján, de aztán a második félidőben újra igazolta azokat, akik szerint az európai porondon gyengélkedő csapat az angol élvonalban rendkívül erős. Az első gólt az 57. percben Adam Johnson szerezte, majd következett Mario Balotelli magánszáma, látványos mozdulattal segítette a hálóba a labdát. Az utolsó két gólt cserejátékosok szerezték: Samir Nasri és Sztefan Szavics. Roberto Mancini egyetlen bánata Sergio Agüero lábsérülése lehet. Az argentin a 27. percben lekéredzkedett a pályáról, miután meghúzódott. A Rovers menedzsere nem néz könnyű napok elé, tárgyalnia kell a klub tulajdonosaival a jövőjéről. A szurkolók tüntettek ellene. A Cityben természetesen nem játszott az eltiltott Tévez. Az angol sajtó pletykája szerint a téli átigazolási időszakban a klub eladja majd a játékost, s Robin van Persie-t akarja megszerezni a helyére.

A Man United sokáig csak gól nélküli döntetlenre állt az Old Traffordon a pofozógépnek tippelt Norwich City ellen. Az első gólt a brazil Anderson fejelte a 60. percben, majd nagyon belelendült Danny Welbeck is meglőtte a magáét a hajrában. A Vörös Ördögök sorozatban a 19. győzelmüket aratták saját pályájukon bajnoki mérkőzésen. A kapuban az ezúttal szerepet kapó Anders Lindegaardnak nem akadt sok dolga.

A Liverpool viharos mérkőzésen, de alapvetően simán nyert a Vörösök számára a szezon egyik legnagyobb presztízsmérkőzésének számító "Mersey-parti derbin" az Everton ellen. A Pool az előző szezonban összesen 58 millió fontért vásárolt csatárkettőse, Andy Caroll és Luis Suárez testvériesen megosztozott a gólokon. Az első találatot (s egyben a maga első bajnoki gólját a mostani szezonban) a 71. percben szerezte meg az angol válogatott csatár. A másodikat a hajrában, a 87. percben érte el uruguayi klubtársa.

A találkozó egyik kulcspillanata a 23. percben az Everton játékosának, Jack Rodwellnek a kiállítása volt. A televíziós felvételek szerint túlságosan szigorú volt a neki kiutalt piros lap - ellenben nem meglepő. Martin Atkinson ugyanis a Premier League leglelkesebb laposztogatója, az előző idény rajtja óta ez volt a 15. kiállítása. Az is kétségtelen, hogy az elmúlt 12 évben egyáltalán nem volt ritka a Mersey-parti derbin a kiállítás: ebben a periódusban 19 piros lapot osztottak ki a bírók. Az emberelőnyben a Liverpool simán nyert, még azt is megengedhette magának, hogy Dirk Kuyt kihagyjon egy büntetőt, a holland lövését az anyai ágon magyar származású Tim Howard kivédte.)

Az, hogy a Manchester City és főleg, hogy a Manchester United még veretlen, egyáltalán nem meglepetés. Az már az, hogy az első hét fordulóban a Newcastle Unitedet és az Aston Villát sem tudta senki sem legyőzni. A Villa igazi döntetlenkirály, a Wigan elleni 2-0, öt iksz mellett, csak a második győzelme volt. A Villa Parkban Premier League-beli történetük során a Wigan ellen először nyerő hazaiak mindkét félidőben szereztek egy-egy gólt, az elsőben Gabriel Agbonlahor, a másodikban Darren Bent révén.

A Newcastle 2-1-re nyert a wolverhamptoni "farkasok" ellen. Az eredmény szoros meccset, de nem volt az. A legutóbbi két mérkőzésén négy gólt szerző Demba Ba, majd a szerződést hosszabbított Jonas Gutierrez révén a Szarkák kétgólos előnyhöz jutottak a szünetig, Fletcher pedig csak közvetlenül a lefújás előtt szépített.

Premier League 7. forduló
Aston Villa-Wigan 2-0
Blackburn-Man. City 0-4
Everton-Liverpool 0-2
Man. United-Norwich 2-0
Sunderland-West Bromwich 2-2
Wolverhampton-Newcastle 1-2
Bolton-Chelsea vasárnap
Fulham-QPR vasárnap
Swansea-Stoke City vasárnap
Tottenham-Arsenal vasárnap
Az élcsoport: 1. Man United 19, 2. Man City 19, 3. Newcastle 15, 4. Chelsea 13 (6)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×