eur:
400.5
usd:
367.39
bux:
74472.43
2024. október 15. kedd Teréz

Mocsai: Kár sopánkodni a sorsolás miatt

Az Európa-bajnokságot felkészülési állomásnak tekinti az olimpiai kvalifikációs torna előtt a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos.

A címvédő franciákkal, a spanyolokkal és az oroszokkal került azonos csoportba a magyar válogatott az Eb-n. Hogyan értékeli a sorsolást?

A legnehezebb csoportba kerültünk, de bánkódni, sopánkodni felesleges. A jövő tavaszt együtt kezelem az olimpiai kvalifikációs tornával, így fontos, hogy az Eb-n erős ellenfelek várnak ránk, és ellenük lehet felkészülni és versenyezni. Még nehezebbé teszi a helyzetet, hogy az oroszok az Eb-n akarják majd kivívni az olimpiai selejtezőn való részvételt.

Mi lehet a célkitűzés?


A csoportból való továbbjutás is bravúr lenne, de ezt tűzzük ki célként. Legfőképp a meccsek szakmai minősége érdekel, mert számunkra az áprilisi olimpiai kvalifikáció a fő verseny.

Miben kell még fejlődni az olimpiai kvalifikációhoz?

Mindenhol látok fejlődési lehetőséget. A fizikai képességek, a technikai, a stratégiai és az egyéni felkészítés területén is lehet még előre lépni.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz is egyfajta megállapodás Kína és az EU között, annak ellenére az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedési kilátásokról, az inflációs veszélyekről és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×