eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Mit üzent Roberto Carlos Dzsudzsáknak?

Nagy motivációval vág neki az oroszországi útnak az Anzsi Mahacskalához igazoló Dzsudzsák Balázs. A magyar válogatott szélső elmondta, hogy meggyőzte a klub profizmusa és ambiciózus tervei. A 24 éves játékos szerint a hollandnál erősebb bajnokságba kerül, ahol fizikálisan fejlődhet. Dzsudzsák Balázs arról is beszélt, mennyire felzaklatta, hogy a kritikák a családját sem kímélték.

"Profi körülmények közé kerülök, a klubnál mindenki tudja, mit kell tenni, hogy sikeres legyen" - mondta az InfoRádiónak új együtteséről, az Anzsi Mahacskaláról Dzsudzsák Balázs. A magyar válogatott szélső négy éves szerződést kötött az orosz klubbal.

Az üzlet anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor elhangzott, hogy az Anzsi több mint tízmillió eurót fizetett Dzsudzsákért, aki ezzel biztosan minden idők legdrágább magyar futballistája. A szélső július 4-én az ausztriai edzőtáborban csatlakozik a kerethez, és augusztusban debütálhat új csapatában. A bajnokságban jelenleg második Anzsi játékosai Moszkva környékén élnek és itt is edzenek, csak a mérkőzésekre utaznak Dagesztánba.

"Ha a nevet nézzük, visszalépésnek tűnhet az átigazolás, mert az Anzsinak nincs nagy múltja, nem ért el nagy sikereket, de nem süllyesztőbe kerülök. Meggyőzött a profizmus és az, amennyire bíznak bennem. Nagy motivációval vágok neki az útnak" - emelte ki a PSV Eindhoventől távozó játékos. Dzsudzsák elmondta, úgy érzi, hogy a hollandnál erősebb bajnokságban folytatja, ami a fejlődését szolgálja majd. A klubvezetők nagy célokat tűztek ki, további sztárokat igazolnának és négy éven belül a BL-ben is jelentős eredményt akarnak elérni - tette hozzá.

"Meg kell küzdenem a csapatba kerülésért, és ez olyan kihívást jelent, ami segíthet megújulni" - emelte ki a válogatott sztárja, aki szerint ha kiegyensúlyozott játékot nyújt, akkor az orosz klubtól is továbbléphet. A játékos elmondta, hogy továbbra is a spanyol bajnokság az álma, és úgy érzi, hogy "még nem maradt le semmiről."

Dzsudzsák hosszasan beszélt arról, hogy mennyire rosszul esett neki a sok kritika, felkavarta az, hogy a családját sem kímélték, és nem értette, hogy miért nem büszkék rá. "Miért fontos az, hogy bárki előtt magyarázkodjak? Büszkén vállalom, hogy a PSV három legdrágábban eladott játékosa közül az egyik lettem. Három olyan napon vagyok túl, amikor sokan a pokolba kívántak, de Eindhovenbe is úgy mentem ki, hogy előtte sokan azt mondták, nem állom majd meg a helyem, aztán az elmúlt két évben a csapat házi gólkirálya lettem" - emelte ki a 24 éves labdarúgó.

"Akik értenek a focihoz, azok szerint jó döntést hoztam. Úgy érzem, semmiképpen nem illik rám, hogy csak a pénz motivál. Ha a Real Madrid vagy a Juventus vásárol meg, akkor senkit nem érdekelne, hogy mennyit keresek. Megfizetnek majd, de meg is fogok dolgozni ezért" - fejtette ki. A játékos közölte, hogy a Zenitben játszó Huszti Szabolccsal, valamint korábbi eindhoveni játékostársával, Danko Lazoviccsal és Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal is beszélt a döntés előtt. Hozzátette: a kezdeti időszakban oroszul remekül beszélő édesanyja is vele lesz.

Az InfoRádió kérdésére elmondta, hogy el meri majd kérni a labdát brazil világbajnok csapattársától is. "Azt üzente Roberto Carlos, hogy én rúghatom a szabadrúgásokat, ő pedig a tizenegyeseket fogja, erre elsőre rábólintottam."

A szerződéssel kapcsolatban Vörösbaranyi József menedzser azt mondta: a sajtóban az elmúlt időszakban sok csapat neve elhangzott, de egyedül az Anzsi tett konkrét ajánlatot ami "visszautasíthatatlan volt." Dzsudzsák ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a téli átigazolási időszakban a később francia bajnoki címet nyert Lille-lel folytattak tárgyalásokat, de akkor még nem szeretett volna váltani.

A sajtótájékoztatón részt vett German Csisztyakov, az Anzsi vezérigazgatója, aki azt mondta: "Balázs igazi profi játékos. Nagyszerű szélső, szükségünk van a gyorsaságára, a cseleire és a kiváló beadásaira. Ugyanakkor egy mosolygós ember, aki egy kis vidámságot is hozhat majd az öltözőbe. Valóban szeretnénk tovább erősíteni majd a keretet, ugyanakkor konkrét nevekkel még nem szolgálhatok."

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×