eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sergio Ramos összetörte a kupát - videók

Reggelig tartott a Real Madrid játékosainak és szurkolóinak ünneplése a Király Kupa megnyerése után a spanyol fővárosban. Sergio Ramos leejtette a serleget, míg Iker Casillas sálakba öltöztette Madrid egyik jelképét.

"A halálba is követnénk José Mourinhót, ő a hajónk kapitánya. A gondolkodásmódjával értékeket próbál belénk nevelni, ez pedig nagy szolgálatot tett nekünk" - mondta a Real Madrid edzőjéről Sergio Ramos, miután a csapat 1-0-ra legyőzte a Barcelonát, és ezzel megnyerte a Király Kupát. A szókimondó portugál szakvezetőt sokan bírálták az utóbbi napokban, de a kritikákra a legméltóbban felelt azzal, hogy diadalmaskodott a katalán rivális ellen.

A madridi együttes 2008 után első trófeáját gyűjtötte be, a tréner pedig kilenc hónapnyi munkával máris beírta magát a klub történelemkönyvébe. José Mourinho egyébként Portugália, Anglia és Olaszország után egy negyedik ország nemzeti kupáját is megnyerte, ami egyedülálló a modernkori futballban.

A portugál edző a siker után nem akarta túlértékelni saját szerepét "Ez a kupa nem az enyém, ez mindenkit megillet klubnál. A feladatom nemcsak a trófeák megnyeréséről szól, az emberek mentalitását és a klub struktúráját is meg kell változtatnom. A meccsen csak keveset hibáztunk és taktikailag remekeltünk. A hosszabbításban a Barcelona már fáradt volt, és frusztrálttá is váltak az ellenfél játékosai, mert nem jött össze nekik, ami korábban szokott. Kiegyenlített meccs volt, az első félidőben, a szünet után pedig a katalánok játszottak jobban" - elemezte a találkozót Mourinho, aki külön kiemelte Iker Casillas és Pepe teljesítményét.


Csapatkapitányként a kapus emelhette magasba a trófeát, ami azért is értékes lehet a madridiaknak, mert 1993 után először nyerték el. Casillas az ünneplésből is kivette részét. A hajnalban Madridba érő játékosokat ötvenezres tömeg várta, a kapus pedig sálakba és zászlóba öltöztette Cibeles istennőt a város főterén, majd egy puszit adott a szobornak.

Az ünneplés azonban "áldozatot" is követelt: Sergio Ramos leejtette a csapatbuszról a serleget, ami megrongálódott. A védő szerint nem keletkezett jelentős kár a trófeában. A földön heverő kupát megnézheti, ha ide kattint.



A fieszta nem tarthatott sokáig, csütörtök délután újabb edzés vár a madridiakra, akik szombaton a Valencia ellen játszanak bajnoki rangadót, majd jövő héten ismét összecsapnak a Barcelonával, ezúttal a Bajnokok Ligájában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×