eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megint repülhetnek a macik a jégre

A korábbi évek nagy sikerére való tekintettel a Magyar Jégkorong Szövetség és főtámogatója idén is megrendezi a "Dobj egy macit!" jótékonysági akciót.

A divízió I-es jégkorong világbajnokság pénteki napján a Magyarország-Spanyolország mérkőzésén a plüssmackók is a figyelem középpontjába kerülnek. A szurkolók az első magyar gól után a jégpályára dobhatják a gyerekeknek szánt plüssmacikat.

"Az első magyarországi Dobj egy macit! akciót három évvel ezelőtt a Miskolci Jegesmedvék csapata szervezte meg. A kezdeményezés nagy sikert aratott, rengeteg plüssfigurát gyűjtöttek a játékosok és a szurkolók a rászoruló gyermekek számára. 2009-től főtámogatónkkal mi is minden évben megrendezzük ezt a jótékonysági akciót. Bízom benne, hogy a spanyolok elleni világbajnoki mérkőzésen nemcsak a magyar csapat arat győzelmet, de rengeteg játékot is gyűjtünk majd a gyerekeknek." - mondta Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke.

A kezdeményezés Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. A legenda szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a gyerekeknek. A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült Államokban is elterjedt, és ma már szinte az összes ifjúsági, és sok alsóbb ligában is repülnek a mackók. Egy-egy nagyobb közönséggel rendelkező csapatnál akár 10-15 ezer plüssállat is összegyűlik. A rekordot jelenleg a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án 26.919 darab plüssjátékkal fedték be a jeget.

A Dobj egy macit! jótékonysági akció keretein belül a szurkolók egyre több plüssállatot ajándékoznak a beteg és rászoruló gyerekeknek. A 2009-es első jótékonysági eseményen 4352 plüssmacit és más plüssállatot gyűjtöttek össze a nézők, míg tavaly már 4451 figurát dobtak a jégpályára.

A világbajnokságon összegyűjtött macikat többek között a Bethesda Gyermekkórház, az Esze Tamás Gyermekotthon valamint Budapest Főváros Önkormányzatának Templom utcai Gyermekotthona kapja majd. A plüssállatokat ebben az évben is a jégkorong-válogatott tagjai adják át a gyerekeknek.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×