eur:
401.96
usd:
366.21
bux:
74032.43
2024. október 7. hétfő Amália

Férfi kézilabda BL: Továbbra is hibátlan a Veszprém

Továbbra is százszázalékos az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a szombati 4. fordulóban kiváló második félidei játékának köszönhetően 31-28-ra legyőzte a B csoportot eddig vezető dán Koldingot.

Velux Férfi BL, 4 forduló:
B csoport:
MKB Veszprém-Kolding (dán) 31-28 (13-16)

A két százszázalékos csapat ütközetén Császár szerezte az első gólt, ám utána erre hárommal válaszoltak a vendégek. A dánok bátran játszottak, és a magyar csapat védői szinte csak szabálytalanul tudták megállítani az akciókat. A 8. percben 5-2-re vezetett a Kolding.

Toromanovic kiállítása alatt beindult a BL-góllövőlistáját vezető Vujin, és pillanatok alatt egyenlő lett. Azonos létszámban a dánok nem engedték ki kezükből a vezetést, közülük Christiansen volt a legveszélyesebb.

Vujinra nagyon figyeltek a vendégek, így a megszokottnál kevesebb alkalma nyílt lőni, ám ahogy kiléptek rá, ő remek passzokat tudott adni, csak éppen a ziccerek értékesítése jelentett gondot, mert Erevik remekül védett. A 20. percben már 10-6 volt az állás. A lelátóról felharsant az "Ébresztő!"

Mocsai Lajos időt kért, és több poszton is cserélt, és Perez két góllal tette le névjegyét. Apadni kezdett a különbség, és a rivális 12-11-es előnyénél a 27. percben időt kért. A szünetig Spellerberg - emberelőnyben - szép gólokkal bosszantotta a hazai drukkereket.

A második félidőt jól kezdte a Veszprém, Perez duplája után létszámfölényben Iváncsik Gergő egyenlített, majd Gulyás fordított (34. perc: 17-16). A dánok bennragadtak az öltözőben, és a 6-0-ra elveszített szakasz után időt kértek. A góllövés így sem ment nekik, és csak kilenc perc elteltével szakadt meg rossz sorozatuk, közben meg kaptak hetet...

A Veszprém Aréna majdnem felrobbant egy-egy szép megmozdulás, akció után, a fülsüketítő zaj láthatóan zavarta a vendégjátékosokat, így azután nem tudtak faragni hátrányból.

Vujin kihagyott hétméterese és Laluska kiállítása jelezte, hogy nincs még lefutva a rangadó. Csakhogy Jensent gólja után kiküldték a bírók, és visszaállt a korábbi, megnyugtató különbség.

A két "nehéz bombázó", Perez és Vujin nemes egyszerűséggel lőtte át a védőfalat, és ezen fegyverzettel nem versenyezhetett a dán alakulat. Ráadásul a 34. születésnapját ünneplő Fazekas is brillírozott a kapuban, így a hajrában sem volt esély a fordításra.

A mostani sikerrel a magyar bajnok nagy lépést tett a csoportgyőzelem felé.

A BL-ben most egy hosszabb szünet következik, a Veszprém legközelebb november 21-én lép pályára a svéd Sa:vehof göteborgi otthonában.

Később:
Tatran Presov (szlovák)-Montpellier (francia) 18 ó

csütörtökön játszották:
Hamburg (német)-Sa:vehof (svéd) 33-24

C csoport:

Később:
Valladolid (spanyol)-Pick Szeged, szombat 18 ó
Aalborg (dán)-Dinamo Minszk (fehérorosz), vasárnap 15:50 ó

csütörtökön játszották:
Csehovszki Medvegyi (orosz)-Schaffhausen (svájci) 38-35
A csoportokból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

Címlapról ajánljuk
MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

A tervek szerint jövőre megkezdődnek azok a vasúti pályafelújítások, melyek eredményeként a jövőben kevesebb késéssel közlekedhetnek a vonatok – mondta az InfoRádióban a MÁV-csoport vezérigazgatója. Hegyi Zsolt hozzátette: idén nyáron a balatoni vonalon is voltak komolyabb fennakadások, ezeken menetrendi átszervezéssel változtatna a vasúttársaság a 2025-ös főszezonban.

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Múlt pénteken végül sikerült javítaniuk a közel-keleti konfliktus eszkalálódásával terhelt heti teljesítményükön a tőzsdéknek, részben a vártnál jóval erősebb amerikai munkaerőpiaci adatnak köszönhetően. A pozitív momentum úgy tűnt, hogy a hét elején is kitart, hiszen Ázsiában emelkedtek ma a tőzsdék - bár kínai piacok egy része továbbra is zárva tartott -, és Európában is pozitív felütéssel indult a nap, ezt követően elbátortalanodtak a befektetők és oldalazást láttunk Európában, az amerikai tőzsdék pedig egyre nagyobb mínuszban vannak. Eközben a geopoltikai feszültségek fokozódásának köszönhetően nagyot ugrott az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×