eur:
389.51
usd:
364.84
bux:
68042.79
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Botrány az Eb-selejtező előtt: megverték a biztonsági őrök a kíváncsiskodó szurkolót

Az újpesti Szusza Ferenc Stadionnál a biztonsági emberek békés szurkolót is megvertek, miközben ezrek várakoztak, hogy bejussanak a magyar-moldáv labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre - mondta az InfoRádiónak Papp Zsombor futballszurkoló, aki arról is beszélt, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök is csak nézték a biztonságiak erőszakos viselkedését.

A szurkoló az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: a keddi, este fél kilenckor kezdődött Magyarország-Moldávia Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre nyolc óra öt perckor érkezett a Szusza Ferenc Stadion Mildenberger utcai bejáratához, amelytől már mintegy száz méterre volt a tömeg vége. A szurkolókat a szűk utcába szorították be.

Papp Zsombor szerint mintegy kétezren lehettek előtte. Végül 45 perces sorban állás után jutott el a bejárati kapuhoz, amelynek csak az egyik fele volt nyitva. Húsz-harminc biztonsági őr állt ott, akik a szurkoló elmondása szerint semmit sem csináltak.

Az előtte álló drukker a bejutásnál megkérdezte az egyik biztonsági embert, hogy miért nem nyitják ki a kapu másik felét, mire leteperték és ütni kezdték.

Úgy tűnt, az őrök felfokozott állapotban vannak, mintha arra vártak volna, hogy mikor tudnak valakibe belekötni és valakit megütni - mondta a szurkoló, akivel a helyszínen tartózkodó rendőrök közölték: ők nem azért vannak ott, hogy a mérkőzést biztosítsák.

Ezek szerint bárkit megverhetnek, a rendőr nem azért van, hogy bármit is tegyenek ez ellen - fűzte hozzá Papp Zsombor.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×