eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Atlétikai Eb: Kiss Dániel bronzérmes 110 méter gáton

Kiss Dániel bronzérmet szerzett a 110 m gát döntőjében a barcelonai atlétikai Európa-bajnokságon, pénteken.

Az európai ranglistán negyedik magyar versenyző nagyon rosszul rajtolt, de a hajrában feljött a többiekre és sikerült bedobnia magát harmadiknak, 13.39 mp-cel. Győzött a brit Andy Turner (13.28), másodikként a francia Garfield Darien (13.34) ért célba.

Kiss a magyar csapat második érmét szerezte Barcelonában, szerdán Pars Krisztián lett szintén harmadik kalapácsvetésben.

"Nagyon boldog vagyok, mindig erre vágytam, hogy érmet szerezzek nagy világversenyen, félelmetes érzés - nyilatkozott Kiss. - Amikor célba értünk, még nem tudtam, hogy sikerült-e, először azt mutatták, hogy negyedik vagyok, aztán, hogy harmadik. Az az igazság, hogy nagyon elfáradtam, ilyen jellegű terheléssel még nem találkoztam."

Az Egyesült Államokban tanuló Kisst azonnal megrohanták a külföldi újságírók is, ő pedig higgadtan nyilatkozott angolul.

Tomhauser István, Kiss edzője is azt emelte ki, hogy rendkívül szoros volt befutó: "A harmadik-negyedik gátnál kicsit "eltűnt" Dani, aztán amikor előkerült, ott volt mindenki egymáson. Előzetesen egy éremről álmodtam, s ez teljesült."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×