eur:
391.25
usd:
366.47
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A Loki uralmának megtörésére hajt a Videoton

Pénteken rajtol a labdarúgó NB I új idénye, a nyitómeccsen a Ferencváros a Paksot fogadja. A bajnoki címért várhatóan a legutóbb dobogós három együttes, azaz a címvédő Debrecen, a Videoton és a Győr verseng majd. Kérdés, mire lehet képes a jelentősen átalakuló Ferencváros és Újpest.

A címvédő Debrecen kerete alaposan átalakult, hiszen távozott Bodnár László, Szélesi Zoltán, Feczesin Róbert és Rudolf Gergely, Vukasin Poleksicre és Mészáros Norbertre pedig eltiltás miatt nem számíthat Herczeg András klubmenedzser. A Loki azért igazolt is: megszerezte Farkas Balázst a Dinamo Kijevtől, a korábbi válogatott támadó a tavasszal a Videotonban szerepelt, továbbá érkezett Kabát Péter, Mindaugas Malinauskas, Dajan Simac és Kulcsár Tamás. A szakvezető szerint valamennyien hasznos tagjai lesznek az együttesnek, de még nem lehetett őket beépíteni teljesen. Elképzelhető, hogy a DVSC még igazol támadót - tette hozzá.

Herczeg András úgy véli, a Videoton és a Győr mellett az Újpest, a Ferencváros, a Zalaegerszeg és az MTK is beleszólhat a bajnokság sorrendjébe.

Az arany a cél a Vidinél


A nyáron alaposan megerősítette együttesét a legutóbbi ezüstérmes Videoton, amely azonban az Európa Liga selejtezőjében elbukott a szlovén NK Maribor ellen. A fehérvári alakulat leigazolta Gosztonyi Andrást, Vaskó Tamást, Mladen Bozovicot, Hidvégi Sándort, Dusan Vasiljevicet, Martin Mutumbát és Bojan Djordjicot, miközben egyelőre valamennyi kulcsemberét megtartotta.

Mezey György, a Vidi trénere elmondta, egyértelmű cél az aranyérem, noha az igazolások terén van hiányérzete. "Sajnos nem tudtuk azokat az átigazolásokat maradéktalanul végrehajtani, amelyeket elterveztünk. Ennek a prózai oka, hogy nincs pénz, millió-eurós összegeket kértek az általunk kinézett külföldi csatárokért, de bizonyos hazai játékosokért is. Ennyit mi nem tudunk fizetni" - nyilatkozta a klub honlapjának.

A szakvezető úgy látja, a Debrecen lesz a fehérváriak legnagyobb riválisa idén. "Nekik jobban is sikerült ez az átigazolási időszak, nagyobb erőket tudtak mozgósítani. Természetesen az NB I többi szereplőjét sem becsüljük le, de úgy gondolom, az idén is köztünk és a Loki között dőlhet el a bajnoki cím sorsa" - vélekedett.

A Videoton vasárnap a Siófok ellen kezdi meg szereplését a bajnokságban. "A nyitányra nem tudom megcsinálni azt a váltást, amit terveztem, mivel a hozzánk kerülő játékosok sérülés és egyéb problémák miatt még mindig a beilleszkedés fázisában tartanak. A kezdőcsapatban viszont néhány helyen változást tervezek, és a csapatjátékot is átalakítjuk egy kissé, de ez nem egyik napról a másikra következik majd be, vagyis idő kell még hozzá" - mondta az első meccsről Mezey György.

Stabil Győr, átalakuló fővárosiak

A Győr bíztató formában látogat az Újpest otthonába, ugyanis az Európa Liga kvalifikációs sorozatában búcsúztatta a szlovák Nitrát, majd kettős győzelemmel a kazah Atyraút. Pintér Attila vezetőedző továbbra is főként külföldi labdarúgókra számít.

Az Újpest anyagi okok miatt több kulcsemberét eladta, helyettük Böőr Zoltán és Sitku Illés érkezett. Mészöly Gézának ebben a szezonban egy megfiatalított együttessel kell az élmezőnyben végeznie.

Szintén nagy volt a jövés-menés a Ferencvárosnál. A zöld-fehérektől tucatnyi labdarúgó távozott, és az új edzőnek, Prukner Lászlónak 13 új játékost kell beépítenie a keretbe. A legnagyobb fogás a cseh válogatott Marek Heinz lehet. Az FTC-nél a korábbi angol vonal helyett ezúttal brazil és délszláv játékosokkal próbálnak meg sikereket elérni.

Prukner László elismerte, hogy mivel a kezdőcsapat nagy részét új futballisták alkotják, az együttes játéka még nem állt össze a Paks elleni nyitómeccs előtt.. Hozzátette: még újabb labdarúgók érkezése várható.

Alig változott a Zalaegerszeg kerete, míg az MTK-nál Garami József újabb fiatalokat építhet be. A U21-es válogatotthoz távozó Róth Antal helyett újra Csertői Aurél vezeti a Haladást, míg a Kaposvár kispadjára Sisa Tibor ült le.

NB I, 1. forduló:
péntek:
Ferencváros-Paks 19 ó, v.: Szabó Zs.
szombat:
Debrecen-Pápa 17:30, v.: Fábián
MTK Budapest - Kecskemét 19, v.: Vad II.
Zalaegerszeg-Kaposvár 19, v.: Bognár
Vasas-Honvéd 20, v.: Farkas
vasárnap:
Siófok-Videoton FC 17:30, v.: Németh
Újpest FC-Győri ETO FC 20, v.: Kassai

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×