eur:
389.62
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Peugeot pilótája győzelemre tör Veszprémben

Szombaton és vasárnap rendezik a Veszprém-ralit, az ob ötödik futamát, amelyen indul ifj. Tóth János is: a hétszeres abszolút bajnok szeretné ledolgozni hátrányát a pontversenyben éllovas Aschenbrenner Györggyel szemben és győzelemre tör a hagyományos versenyen.

Ifj. Tóth, aki ezúttal is Tagai Róbert navigálásával és a Peugeot 207 S2000-essel vág neki a megméretésnek, reméli, a szombat reggeli teszt segít majd abban, hogy a lehető legjobban szerepeljen a hétvégi viadalon, amelynek pályái egyébként általában fekszenek a stílusának.

"Az autóhoz vannak fix murvás beállítások, úgyhogy azokkal nagy csodát nem lehet tenni, de ami újítás az előző futamhoz képest, hogy most megkapjuk azokat a gumikat, amiket akkor nem sikerült. Reméljük, ez is hozzájárul ahhoz, hogy jó formában autózzuk végig a hétvégét" - mondta a hétszeres abszolút bajnok.

"Ezek a pályák szimpatikusabbak, jóval izgalmasabbak, mint az előző verseny szakaszai, úgyhogy bízom benne, jó eredményt tudunk elérni. A sólyi erdőt kifejezetten szeretem, van benne fantázia és bár lehet rajta hatalmasat hibázni, gyorsan menni is lehet. Nagyon változatos, nincs két egyforma pillanat rajta: vérbeli ralipálya. Legalábbis az a sólyi erdő, amit én ismerek, mert az új nyomvonalat még nem láttam."

"Rövid, de nagyon kemény versenyre számítok" - mondta az MTI-nek Aschenbrenner György, a népszerű "ASI", aki százszázalékos teljesítménnyel vezeti a pontversenyt. "Kemény pályák lesznek, könnyen kaphatunk egy defektet. A mezőny pedig rendkívül kiegyensúlyozott, így aztán elég a legkisebb hiba és elúszhatnak a remények."

A szombat-vasárnapi viadalra az első osztályban összesen hetven pilóta és navigátora nevezett. Az első napon két gyorsasági szakaszt bonyolítanak le, Litéren 16 órakor kezdődik a száguldás és 26 km-t tesznek meg a versenyzők.

Vasárnap hét mért szakasz lesz (az össztáv 73,20 km) és várhatóan délután négy óra körül fejeződik be a versengés.

Ezúttal elmarad a hagyományos prológ, a pályákat is áthelyezték és mindössze "másfél" napos lesz a viadal:
"A környezetvédelmi szempontok és a gazdasági válság a ralit sem hagyta érintetlenül" - mondta ezzel kapcsolatban Budai Ferenc, a Veszprém-rali sajtófőnöke.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×