eur:
388.47
usd:
360.92
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Bundabotrány: az NNI megkapta a német nyomozás anyagát

A bochumi ügyészség átadta a Nemzeti Nyomozó Irodának (NNI) a futball bundabotránnyal kapcsolatosan készített, a németországi nyomozást összefoglaló anyagot - közölte pénteken az NNI. A további nyomozati iratok átadása jogsegély formájában történik.

A nyomozást tavaly december elején rendelték el, jelenleg az ügyben érintett futballisták tanúkénti kihallgatása és a mérkőzésekhez kapcsolódó iratok beszerzése folyik. A személyiségi jogok és a nyomozás érdekei miatt a gyanúsítások közléséig a rendőrség nem hozhatja nyilvánosságra az ügyben érintett személyek nevét - olvasható a közleményben.

A tavaly novemberben kirobbant nemzetközi bundabotrányban a bochumi ügyészség bejelentése szerint 13 magyarországi, első osztályú találkozó is szerepel a több mint 200 érintett mérkőzés között. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) saját hatáskörében mintegy 40 mérkőzés eredményét találta gyanúsnak, ezek közül hétnél vizsgálódik tovább, köztük van a Fenerbahce-Budapest Honvéd Európa Liga-selejtező.

Az NNI a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) feljelentése nyomán, a büntetőeljárást felügyelő ügyészség utasítására december 1-jén indított nyomozást az utánpótlás-válogatott három tavalyi mérkőzése kapcsán - ismeretlen tettes ellen, vesztegetés megalapozott gyanúja miatt.

A Nemzeti Sport pénteki számában azt írta, az NNI már a Magyar Kupa tavalyi döntője (Honvéd-Győr) ügyében is vizsgálódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×