eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Önmagát verte meg a magyar futsalválogatott

A magyar futsal-válogatott 6-5-ös vereséget szenvedett szombaton a cseh csapattól a Papp László Sportarénában, így nem jutott be a legjobb nyolc közé a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A magyarok az első fordulóban az azeriektól kaptak ki, így pont nélkül zárták a kontinensviadalt.

Óriási lendülettel kezdett a magyar válogatott, az első pillanattól kezdve a kapujához szegezte a cseh csapatot, és Dróth pimasz, "spicces" góljával a hatodik percben meg is szerezte a vezetést. A folytatásban a vendégek kissé szabadultak a szorításból, de Lódi bombája a szünetre kétgólos vezetéshez jutatta Kozma Mihály tanítványait.

A fordulást követően kiegyenlítettebb lett a játék, mégis újabb magyar gól született: egy kontratámadás végén Gurcsányi passzát a világválogatottban is szerepelt Lódi értékesítette.

A cseh szövetségi kapitány már ekkor elkezdte alkalmazni a vészkapus szerepeltetését, vesztére, hiszen Dróth még ugyanebben a percben büntetett félpályáról, igaz, Resetár fél perc múlva szépített.

A csehek továbbra is vészkapussal támadtak, Belej pedig két gólra csökkentette a különbséget, a kapitány Dlouhy pedig egyre hozta fel csapatát, így kínkeserves utolsó öt perc elé néztek a magyarok. Nem is sikerült kihúzniuk, a vészkapus Fric két perccel a vége előtt egyenlített, igaz, ez még a magyarok továbbjutását jelentette.

A csehek elképesztő lendületben futballoztak, a magyarok pedig teljesen elfáradtak a védekezésben, ezt Dlouhy használta ki, és egy futsalban nem minden nap látható fejessel megszerezte a vezetést érő gólt csapatának. Ekkor azonban érkezett Gyurcsányi, aki először a lécet találta el, ám a kipattanót értékesítette.

Ekkor már mindenki a magyarok továbbjutását várta, de jött Kopecky 19 másodperccel a vége előtt és közvetlen közelről a hálóba tuszkolta a labdát, továbbjuttatva ezzel a cseh csapatot.

Kozma Mihály, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Borzasztóan nehéz beszélni egy ilyen szituációban, mivel jól felkészültünk, tudtuk, hogy mit fog csinálni az ellenfél, de egyszerűen az utolsó centiméterekre nem értünk oda. Az élet nem áll meg, megyünk tovább, sajnálom, hogy a hazai közönség nem láthat minket többet."

A csoport:
Csehország-Magyarország 6-5 (0-2)
Papp László Sportaréna, 7066 néző, v.: Kammerer (német), Marcelino (spanyol)
Gólok: Resetár (26.), Belej (33.), Dlouhy (35., 38.), Fric (37.), Kopecky (40.), illetve Dróth (6., 25.), Lódi (10., 25.), Gurcsányi (40.)

A csoport végeredménye: 1. Azerbajdzsán 6 pont, 2. Csehország 3, 3. Magyarország 0

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×