INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Mikóczy Zoltán: Overdose mindenképp magyar színekben versenyez tovább

InfoRádió / MTI
Mindent elkövetek, hogy tisztára mossam a nevemet, illetve hogy a szépen gyógyuló, immár 5 millió eurót érő versenylovam, Overdose a legjobb formában, magyar színekben állhasson rajthoz tavasszal - mondta az alagi tréningpályán Mikóczy Zoltán.

A közismert körülmények között Romániában elfogott, első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Mikóczy elmondta, hogy noha a ló trénere, Ribárszky Sándor németországi pályafutást tervez, a Nemzeti Lóverseny Kft-vel közösen keresik, és meg is fogják találni a módját annak, hogy a megszokott körülmények között, Alagon készülhessen az újabb megmérettetésekre Overdose, s a trénert se kelljen lecserélni.

A sajtó képviselői - az esős idő ellenére - hosszú szünet után ismét megtekinthették a versenylovat, amelyet kivezettek felújított istállójából, majd néhány kör erejéig sétáltattak a folyamatosan villogó vakuk kereszttüzében.

A szlovák állampolgár Mikóczy Zoltán szerint, amikor a börtönben híre ment, hogy ő a tulajdonosa az immár világszerte ismert csodalónak, mindjárt másképp beszéltek vele. Úgy vélte, részben a ló segítette hozzá, hogy letöltendő börtönbüntetését felfüggesztettre változtassák, ami ellen ő, illetve a Romániában csődbe ment húsüzem másik tulajdonosa is fellebbezett.

Mikóczy hangsúlyozta: húsüzemük ügyvezetője megvezette, becsapta, tőrbe csalta kettőjüket.

A franciaországi és angliai gyógykezelésről Alagra visszatért versenylóval kapcsolatban Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft igazgatója úgy fogalmazott: minden létező segítséget megadnak a jövőben is ahhoz, hogy Overdose teljes nyugalomban kezdje újra az alapozást, majd az éves versenynaptár ismeretében lehetőleg már tavasszal a versenyzést.

Sok múlik a következő, januári patkoláson, mert a lónak szinte újra meg kell tanulnia járni, de a sikeres rehabilitáció eredményeként jelenlegi állapota jobb, mint azt korábban hitték - tette hozzá Vajtó Lajos.

Mindent elkövetünk, hogy Overdose a megszokott trénerével, Ribárszky Sándorral Alagon folytathassa a munkát annak ellenére, hogy a tréner németországi pályafutást tervez - jegyezte meg a Nemzeti Lóverseny Kft igazgatója.

Az elképzelések között szerepel, hogy esetleg szlovák tréner jöjjön Alagra, de az is, hogy Overdose-t utaztassák a felkészülés bizonyos időszakaiban Németországba. Ez utóbbi megoldással kapcsolatban elhangzott: az esetleges németországi utazás(ok) csak magyar licenccel bejegyzett magyar tréner kíséretében képzelhető(k) el.

Overdose-t, amikor kivezették istállójából, a tülekedő újságírók és a villogó vakuk sem zavarták abban, hogy néhány nyugodt kört tegyen megszokott környezetében. Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy igazak-e a híres ló ellopásának, vagy lefoglalásának eshetőségéről szóló hírek, vagyis veszélyben van-e ló, Mikóczy Zoltán egyértelmű nemmel válaszolt.

Hanganyag: Szabó GergõA címlapról ajánljuk