INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Visszautasítják a gyanúsítgatást az U20-as magyar játékosok

InfoRádió / MTI
Visszautasít minden bundázással kapcsolatos gyanúsítgatást a világbajnoki bronzérmes magyar U20-as labdarúgó-válogatott öt tagja.

Debreceni András, Gulácsi Péter, Koman Vladimir, Korcsmár Zsolt és Németh Krisztián a magyar szövetség által az MTI-hez vasárnap eljuttatott nyílt levelében azt írja, hogy a Nemzeti Sport szombati számában megjelent cikkre kívánnak reagálni. A lap "A haza sem szent..." címoldallal jelent meg, és az ezzel kapcsolatos cikkben az egyik játékostárs, Vass Ádám elismerte: a válogatott egyik játékosát arra akarták rábírni, hogy játsszon a csapat vereségére. Az újság három gyanús mérkőzést említ (Szerbia-Magyarország 8-0, Szlovákia-Magyarország 4-1, Wales-Magyarország 4-1).

"A legfontosabb, s ezért tartottuk fontosnak, hogy megszólaljunk: visszautasítunk minden sanda gyanúsítgatást. A leghatározottabban kijelentjük: számunkra szent a haza!" - többek között ezt írja az öt játékos.

A levélben kitérnek arra is, hogy eszük ágában sincs belemélyedni a sok-sok országban dúló fogadási botrány részleteibe, most sem kérnének szót, ha nem jelenik meg a cikk a szombati Nemzeti Sportban, amelyik velük is foglalkozik.

"Csak azt szeretnénk, ha - mint eddig is mindig - nyugodtan nézhetnénk mindenkinek a szemébe, azzal a tudattal, hogy soha, semmilyen körülmények között nem hoztunk szégyent a címeres mezre, a válogatottságra" - fogalmaznak. "Maradnánk mértéktartóak, de álszerénység lenne tőlünk, ha nem volnánk tisztában azzal, hogy néhány héttel ezelőtt az utóbbi évtizedek legnagyobb örömét okoztuk a magyar labdarúgás sok millió hívének, s nagyon rosszul éreznénk magunkat, ha bárki bármilyen indokkal elfordulna tőlünk, s mondvacsinált okból nem áradna felénk az a hihetetlen szeretet, amit, bármerre mentünk Magyarországon, mindenhol éreztünk.

A sportszerűségünk, a morális tartásunk kérdőjeleződött meg a sportnapilap írásában, pedig - ugye emlékeznek még rá? - sokszor éppen ezek a tulajdonságok is segítettek minket az elmúlt esztendők sikereihez: 17 évesen ötödikek, 19 évesen harmadikok lettünk az Európa-bajnokságon, nemrég pedig szintén bronzérmet nyerünk Egyiptomban, a 20 évesek világbajnokságán. Ha nincs bennünk tartás, önbecsülés, ha akadnak köztünk, akik hajlamosak meginogni bizonyos külső hatásokra, akkor...

De erről ne is beszéljünk! Ilyen nem volt és nincs is!" - áll a nyílt levélben.

A címlapról ajánljuk